Telegraaf: ‘Ajax wil Francisco Conceição losweken bij FC Porto’

Ajax wil Francisco Conceição deze zomer nog losweken bij FC Porto. Volgens De Telegraaf heeft Ajax ‘goede hoop’ dat de negentienjarige buitenspeler, die al sprak met trainer Alfred Schreuder, verleid kan worden tot een overstap. Conceiçao kan voor een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro vertrekken uit Portugal en moet worden klaargestoomd voor het op termijn onvermijdelijke vertrek van Antony.

De concrete interesse in Conceição betekent niet dat een vertrek van Antony aanstaande is. Ajax heeft een prijskaartje van tachtig miljoen euro om de nek van zijn oogappel gehangen en is niet van plan concessies te doen. Het laatste bod van belangrijkste gegadigde Manchester United bedraagt volgens The Times zestig miljoen, waardoor er nog een gat van twintig miljoen tussen vraag en aanbod bestaat. Conceiçao moet in de schaduw van de eveneens Portugees sprekende Antony rijpen voor het onafwendbare moment dat deze Ajax wel achter zich laat.

Conceição, een linksbenige rechtsbuiten met precies vijftig duels in de hoofdmacht van Porto, zou op zijn beurt welwillend tegenover een transfer naar Ajax staan. De zoon van oud-prof en huidig trainer van Porto Sergio Conceição kan de derde zomeraanwinst worden van technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar: Steven Bergwijn kwam voor iets meer dan dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur, terwijl de komst van Owen Wijndal deze week naar alle waarschijnlijkheid af wordt gerond.

Related posts