‘Antony vind vraagprijs Ajax buitenproportioneel en zint op vertrek’

Antony is ontevreden met de vraagprijs die Ajax hanteert inzake een eventuele transfer van de aanvaller. Ajax vraagt een transfersom van tachtig miljoen euro voor de Braziliaans international. Volgens De Telegraaf klinken er vanuit Brazilië geluiden dat Antony deze vraag prijs ‘buitenproportioneel’ vindt. Ajax kan zich hard opstellen in de onderhandelingen, daar Antony nog een contract heeft tot medio 2025. Naar verluidt zou Manchester United een eerste bod van 46,5 miljoen euro hebben neergelegd in Amsterdam.

De Telegraaf sluit niet uit dat Antony – net als Davinson Sanchez in het verleden – overgaat tot werkweigering om zijn gewilde overstap te realiseren. Hoofdtrainer Alfred Schreuder zei recent nog tegen ESPN dat hij de buitenspeler ‘echt wil behouden’. “Ik wil graag met hem werken, dat weet hij en dat weet de club ook.” Onder meer voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag aast op een hereniging met de artistieke dribbelaar bij Manchester United.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano liet onlangs weten dat de zaakwaarnemers van Antony Ajax hebben gevraagd te luisteren naar aanbiedingen. Gezien het langdurige contract waar Ajax zijn speler op kan wijzen en door de opvallende prestaties van Antony in de afgelopen seizoenen hoopt de landskampioen om de transfersommen van Frenkie de Jong (86 miljoen) en Matthijs de Ligt (85,5 miljoen) te benaderen.

Antony maakte in de zomer van 2020 voor ruim vijftien miljoen euro de overstap van São Paulo naar Ajax. Sindsdien kwam hij in 78 officiële duels in actie namens de Amsterdammers. Met 22 goals en 20 assists kent hij een uitstekend gemiddelde, maar ook buiten de statistieken om bleek hij een opvallende verschijning. Meermaals haalde de aanvaller de krantenkoppen door zijn frivoliteit, explosieve temperament en bereidheid om alles te doen voor de winst, zoals zijn toneelspel tegen Feyenoord om tijd te winnen en de 3-2 zege over de streep te trekken.

Related posts