Manchester United gaat vol voor Antony met bod van 46,5 miljoen euro

Manchester United gaat er alles aan doen om Antony in te lijven, zo meldt ESPN. Bronnen rond de nieuwszender melden dat de club van Erik ten Hag 40 miljoen pond (46,5 miljoen euro) over heeft voor de buitenspeler. Antony wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Premier League-gigant. Ook ploeggenoten Jurriën Timber en Lisandro Martínez staan naar verluidt op het wensenlijstje van Ten Hag. Timber lijkt echter nog een jaar bij Ajax te gaan blijven maar Martinez heeft ook al een aanbieding van Arsenal op zak.

Antony, die nog tot medio 2025 vastligt bij Ajax, zou de eerste zomerse versterking moeten worden voor Ten Hag. Ook Liverpool en Newcastle United werden de voorbije maanden in verband gebracht met de Braziliaan, maar de aanwezigheid van Ten Hag bij United zou de doorslag moeten geven. GOAL meldde vorige week dat het management van Antony was gearriveerd in Manchester om de onderhandelingen te starten.

Het is echter nog maar de vraag of Ajax het bod zal accepteren, daar de Amsterdammers naar verluidt zo’n zestig miljoen euro verlangen voor de aanvaller. Op dit moment hebben the Mancunians omgerekend 46,5 miljoen euro over voor de diensten van de technicus. Het is vooralsnog onduidelijk of United bereid is om aan de vraagprijs van Ajax te voldoen. Wanneer de gesprekken in Manchester met de zaakwaarnemers van Antony zullen plaatsvinden, is nog niet bekend. Antony was afgelopen seizoen een van de grote smaakmakers in de Eredivisie. In zijn tweede seizoen kwam de linkspoot in totaal tot 33 optredens, waarin hij twaalf keer trefzeker was en elf assists verzorgden.

Ook São Paulo volgt de ontwikkelingen rond Antony met bovengemiddelde interesse. De Braziliaanse club bedong bij de verkoop aan Ajax een aanzienlijk doorverkooppercentage van twintig procent. Ajax betaalde São Paulo 15,75 miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kon oplopen tot maximaal 21,75 miljoen. Het doorverkooppercentage wordt berekend over het verschil tussen het aankoopbedrag en het verkoopbedrag. Antony kwam negen keer uit voor de nationale ploeg van Brazilië, wat zijn transferwaarde aanzienlijk heeft opgevijzeld. In die wedstrijden wist hij tweemaal doel te treffen. De kans is groot dat hij later dit jaar met Brazilië afreist naar Qatar voor het WK.

Related posts