Ajax Vrouwen weten geen beslag te leggen op Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd de Eredivisie Cup voor een tweede keer op rij te winnen. In Enschede verloren de Ajacieden met 4-3 van een sterker FC Twente.

De ploeg van Danny Schenkel kwam nog wel op voorsprong via een treffer van Leuchter maar na een klein half uur spelen scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. In de tweede helft liepen de vrouwen van FC Twente binnen twee minuten uit naar een 3-1 voorsprong. Vanuit het niets kwam het elftal van Schenkel wel op 3-2 en dat ook nog op een bijzonder fraaie manier. Liza van der Most stak Noordam uitstekend weg. In het strafschopgebied legde zij de bal breed op Leuchter, die het buitenkansje verzilverde. Daarmee leek Ajax terug in de race, maar niet voor lang. Jansen liet haar klasse even zien en met een fraaie lob stond de 4-2 op het scorebord. De prachtige 4-3 (een krul van buiten de zestien) van Tiny Hoekstra was helaas slechts een formaliteit. Daarmee nam trainer Schenkel helaas niet met een prijs afscheid van Ajax. Hij vertrekt na drie seizoenen en wordt na de zomer opgevolgd door Suzanne Bakker als eindverantwoordelijke van de Ajax Vrouwen.

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt (51. De Sanders), Doorn (75. Tromp), Van de Velde (59. Kardinaal), Spits, Pelova, Noordam, Grant, Leuchter, Bakker (59. T. Hoekstra)

 

Related posts