‘Schreuder heeft in staf geen plaats meer voor Bogarde’

Alfred Schreuder heeft in zijn staf geen plaats voor Winston Bogarde (51), zo meldt De Telegraaf. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink hebben de voormalige topverdediger van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea vorige week in een gesprek medegedeeld dat de club ondanks zijn contract tot de zomer van 2023 van hem af wil , zo zegt de krant vernomen te hebben van ‘meerdere bronnen bij de Amsterdamse club’. Michael Reiziger mag wel aanblijven.

Dat Schreuder afziet van Bogarde, is opmerkelijk. De assistent-trainer werd in maart 2020 aan de staf van Erik ten Hag toegevoegd en vervulde zijn rol naar ieders tevredenheid. Jonge spelers, zoals Jurriën Timber en Devyne Rensch, zeiden veelvuldig baat te hebben bij de trainingen en tips van de twintigvoudig international, die ook de discipline in de selectie bewaakte.

Reden zou zijn dat Schreuder de staf van het eerste wil inkrimpen. Die reden zou bij Bogarde verkeerd zijn gevallen, omdat Mitchell van der Gaag al met Erik ten Hag naar Manchester United is vertrokken. Matthias Kaltenbach, met wie Schreuder bij Hoffenheim samenwerkte en wiens contract in Duitsland moet worden afgekocht, is de beoogde opvolger van Bogarde.

Related posts