AJAX LANDSKAMPIOEN 2021-2022

Ajax heeft woensdagavond de 36ste landstitel weten binnen te slepen door SC Heerenveen met 5-0 te verslaan.De ploeg van Ten Hag was heer en meester in de bomvolle Johan Cruijff Arena. De naar Manchester United vertrekkende oefenmeester viert hierdoor zijn derde landstitel met de Ajacieden.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze kampioenswedstrijd

De bespiegelingen voorafgaand het duel met Heerenveen waren duidelijk: winst was voldoende voor de titel. Ten Hag koos er weer voor om Tadic en Haller op de vleugels te houden waardoor Berghuis en Klaassen als spits opdoken; de 4-4-2-variant. Na 19 minuten druk op het doel van de Friezen, was het raak via Nicolas Tagliafico, op aangeven van Tadic. Zijn 18e assist van dit seizoen. Berghuis bekroonde zijn basisplaats in de 33e minuut met een goal en dus de 2-0 na een fraaie aanval over meerdere schijven.

Een domme overtreding van Drezovic op Berghuis bezorgde Ajax een strafschop. Tadic gunde Haller het nemen van de penalty zodat die ook nog de topscorerstitel kan binnen halen. De spits zag Heerenveen-doelman Erwin Mulder er nog aanzitten, maar de bal ging er wel in: 3-0 in de 39e minuut.

Vrijwel direct na rust had Berghuis zijn tweede van de wedstrijd moeten maken, maar van dichtbij knalde hij over. In de 57e minuut kreeg Nous Mazraoui een publiekswissel voor Devyne Rensch en kwam Brian Brobbey voor Haller. Ook Mohammed Kudus mocht nog invallen, voor Davy Klaassen. Ook Tadic kreeg nog een publiekswissel, voor Mohamed Daramy en Ten Hag gebruikte zijn vijfde wissel om Youri Regeer in te brengen voor Kenneth Taylor.

Heel veel meer gebeurde er niet meer op dat moment in de ArenA, al raakte Kudus nog de lat. Brobbey mocht er in de rebound nog 4-0 van maken in de 85e minuut en Edson Alvarez in de 90e minuut zelfs nog 5-0 om het feest compleet te maken.

Ajax – sc Heerenveen 5-0 (3-0)
19. Nicolás Tagliafico 1-0
33. Steven Berghuis 2-0
39. Sébastien Haller 3-0 (pen.)
85. Brian Brobbey 4-0
90. Edson Álvarez 5-0

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Mazraoui (56′ Rensch), Timber, Blind, Tagliafico; Álvarez, Taylor (82′ Regeer), Berghuis, Klaassen (68′ Kudus); Haller (56′ Brobbey), Tadić (82′ Ihattaren).

Opstelling sc Heerenveen:
Mulder; Van Ewijk, Dresevic, Van Beek, Woudenberg; Kaib, Tahiri, Haye; Halilovic, Van Hooijdonk, Sarr.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Gefeliciteerd Ajacieden met de 36ste en ikzelf kon me geen mooier verjaardagskado wensen

Comments are closed.