Voormalig Ajacied Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

Oud-Ajacied Jody Lukoki is overleden, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De aanvaller speelde gedurende zijn carrière onder meer voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle. Meest recentelijk stond hij onder contract bij FC Twente, waar zijn verbintenis eerder dit jaar werd verbroken. Het is niet bekend waaraan de voetballer is overleden. Lukoki is slechts 29 jaar oud geworden.

Lukoki is geboren in Zaïre (Congo), maar emigreerde al op jonge leeftijd met zijn ouders en tweelingbroer naar Nederland vanwege de oorlog in Congo. Hij groeide op in Amsterdam en werd op tienjarige leeftijd lid van amateurvereniging VVA/Spartaan. In 2003 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 19 januari 2011. Lukoki groeide als grillige rechtsbuiten snel uit tot publiekslieveling maar wist nooit echt door te breken als vaste basisspeler.

Ajax verhuurde de aanvaller in het seizoen 2013/14 aan SC Cambuur, waarna hij in 2014 definitief werd verkocht aan PEC Zwolle. Na uitstapjes bij Ludogorets en Yeni Malatyaspor keerde hij vorig jaar terug in Nederland met een contract bij FC Twente. De aanvaller kwam echter geen minuut in actie voor de Tukkers, daar hij in de zomer zwaar geblesseerd raakte. De buitenspeler zag zijn verbintenis eerder dit jaar verbroken worden.

Ajax laat in een reactie op Ajax.nl weten geschrokken te zijn van het nieuws van het overlijden van Lukoki. Ajax wenst de nabestaanden van Lukoki veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Related posts