Live AZ – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ en er bestaat een kans dat we landskampioen kunnen worden. Dan zullen we zelf moeten winnen en zal PSV de uitwedstrijd tegen Feyenoord moeten verliezen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
AZ – Ajax staat voor de 43ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er 22 te winnen. In 1986 werd de grootste zege behaald in Alkmaar en werd het 1-6 met vier doelpunten van John Bosman. Vorig seizoen won Ajax met 0-3 door doelpunten van Antony, Klaassen en Neres. AZ won twee van de laatste zes duels, Ajax boekte zeven zeges op rij.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Higler zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Mario Diks en Carl Schaap. Marc Nagtegaal is aangesteld als vierde official terwijl Kevin Blom vanuit Zeist zal fungeren als VAR.

Ryan Gravenberch, Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs ontbreken in Alkmaar
Trainer Erik ten Hag heeft afgelopen week minder goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg want Ryan Gravenberch, Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs zullen dit seizoen niet meer in actie komen wegens blessures. Het goede nieuws is dat er weer een aantal spelers terug zijn. Noussair Mazraoui, Edson Álvarez, Devyne Rensch en Steven Berghuis zijn weer volledig fit. Of Ten Hag ook bezig is met een eventuele nederlaag van PSV is hij duidelijk. ‘We hebben met niemand iets te maken als we zelf onze wedstrijden winnen. Ik ben bezig om het elftal goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen AZ. We hebben geweldig getraind en de sfeer in de groep is goed. We spelen nog drie wedstrijden en daar zullen we alles uit gaan halen. De spelers zijn goed met elkaar bezig en zijn erg hongerig. We kijken uit naar de topper in Alkmaar. Het is een duel tussen twee goed voetballende ploegen, het kan heel leuk worden’.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Daley Blind, Nico Tagliafico, Kenneth Taylor, Edson Alvarez, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts