De Telegraaf: ‘Ajax speelt poker met 23 miljoen voor Gravenberch’

Ajax pokert met de transfersom voor Ryan Gravenberch, zo kopt De Telegraaf deze dinsdag. Bayern München heeft inclusief bonussen 23 miljoen euro over voor de middenvelder, terwijl Ajax minimaal 30 miljoen euro verlangt. Volgens clubwatcher Mike Verweij is de kans hierdoor groot dat Gravenberch niet naar Duitsland vertrekt en ook volgend seizoen het shirt van Ajax zal dragen.

Als Ajax de vraagprijs niet laat zakken, gaat Gravenberch hoogstwaarschijnlijk zijn laatste contractjaar in bij Ajax. De kans is dan groot dat de middenvelder over ruim een jaar gratis de deur van de Johan Cruijff ArenA uitloopt. Bayern, dat volgens De Telegraaf een ‘alles-of-niets-bod’ heeft gedaan, blijft de favoriete bestemming van Gravenberch, die 23 miljoen euro een prima bedrag vindt voor een speler met een contract tot medio 2023. De speler en zaakwaarnemer Mino Raiola hopen nog steeds dat Ajax en Bayern tot een akkoord weten te komen.

Gravenberch staat er in ieder geval goed op bij de technische leiding van Ajax. Hamstra noemde hem zondag voorafgaand aan de finale van de TOTO KNVB Beker nog ‘een van de grootste talenten van Europa’. De middenvelder, die volgende maand zijn twintigste verjaardag viert, opende de score in De Kuip, maar kon niet voorkomen dat Ajax de bekerfinale verloor.

Related posts