Antony schiet Ajax naar overwinning in Klassieker: 3-2

Ajax heeft zondagmiddag de Klassieker met 3-2 gewonnen maar daar zag het lange tijd niet naar uit. De Ajacieden speelden een moeizame wedstrijd en kwamen zelfs twee keer op achterstand. Het was uiteindelijk Antony die voor opluchting wist te zorgen want zijn schuiver betekende de 3-2 overwinning.

De manier waarop Feyenoord uit de startblokken kwam verraste niet alleen de spelers maar ook het publiek. Ajax wist niet in het spel te komen en zag Feyenoord na acht minuten op voorsprong komen. Guus Til zag zijn inzet gekeerd door Onana maar uit de rebound kopte Sinisterra de 0-1 binnen. Ajax vatte na zo’n twintig minuten ook vlam en dat was heel wat later dan het spandoek dat voor de wedstrijd door vuurwerk in de fik ging en scheidsrechter Danny Makkelie dwong om de aftrap nog even uit te stellen. Ryan Gravenberch haalde verwoestend uit en zag zijn inzet gekeerd door doelman Marciano. Echter was Haller alert en tikte de 1-1 binnen. De euforie bij Ajax was slechts van korte duur. Vier minuten na de 1-1 verscheen namelijk de 1-2 alweer op het scorebord. Berghuis liet zich de bal ontfutselen op eigen helft na een ingooi van Daley Blind, waarna ook Timber niet goed stond op te letten. Het was uiteindelijk Til die het buitenkansje met beide handen aangreep: 1-2. Vlak voor rust had de schade voor Ajax nog erger kunnen worden aangezien Dessers voor eigen succes ging en de vrijstaande Toornstra compleet over het hoofd zag.

Met de komst van Davy Klaassen voor Alvarez in de tweede helft deed Erik ten Hag een poging zijn ploeg meer aanvallende impulsen te geven en dat lukte aardig. Nadat Brobbey met een kopbal bijna de 2-2 wist te scoren was het Dusan Tadic die enkele minuten later het stadion deed ontploffen. Tadic draaide namelijk een vrije trap vanaf rechts in een keer in de linkerbovenhoek. Met nog vier minuten op de klok bezorgde Tagliafico de bal bij Antony die met een fraaie schuiver de 3-2 op het bord schoot. De Braziliaan ging compleet los en kreeg van scheidsrechter Makkelie een gele kaart vanwege het uittrekken van het shirt. Antony haalde het einde van de wedstrijd niet, want vanwege curieus tijdrekken werd hem een tweede gele kaart en dus rood voorgehouden. Ajax speelde vervolgens de nog overgebleven minuut simpel uit en pakt drie belangrijke punten in de strijd om de landstitel.

Ajax – Feyenoord 3-2 (1-2)

‘8 Sinisterra 0-1
’24 Haller 1-1
’28 Til 1-2
’78 Tadic 2-2
’86 Antony 3-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 52.867
Gele kaarten: Klaassen, Antony (Ajax)
Rode kaarten: Antony (Ajax)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Jurrien Timber, Edson Alvarez, (/46 Davy Klaassen), Noussair Mazraoui, Daley Blind, (/69 Nico Tagliafico), Lisandro Martinez, (/90 Perr Schuurs), Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, (/69 Brian Brobbey), Dusan Tadic, Sebastien Haller, Antony

Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Toornstra, (/63 Hendrix), Nelsson, Dessers, (/76 Linssen), Sinisterra (/83 Pedersen)

Related posts