Ajax ontsnapt tegen stug RKC: 3-2

Ajax heeft zondagmiddag met pijn en moeite de overwinning tegen RKC weten binnen te slepen. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand, maar na rust zagen de Ajaceden een 2-0 voorsprong plotseling als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een minuut voor tijd bezorgde Dusan Tadic Ajax vanaf de penaltystip toch nog de overwinning: 3-2.

Na de nederlaag van vorige week tegen Go Ahead Eagles herstelde Ajax zich prima in het midweekse bekerduel tegen AZ en leek de thuiswedstrijd tegen RKC een formaliteit om aan kop te blijven in de Eredivisie. Bij Ajax waren Noussair Mazraoui en Jurriën Timber niet van de partij, hun plaatsen werden overgenomen door Perr Schuurs en Devyne Rensch. Ajax nam vanaf de eerste minuut het initiatief en kreeg kansen via Rensch en Blind maar tot scoren kwam het nog niet. Het was echter RKC dat de score had kunnen openen want een kopbal van Kramer werd katachtig gered door Onana. Niet veel later was het raak. Ryan Gravenberch zette met een goede pass Antony vrij in het strafschopgebied. De Braziliaanse aanvaller vond op zijn beurt Haller, die de bal voor een leeg doel voor het inschieten had. Amper vier minuten later tekende Haller ook voor de tweede van de middag. Na een knappe aanname met de borst volleerde hij het leer achter de goalie van RKC.

In de tweede helft scoorde RKC de aansluitingstreffer via Kramer en nadat enkele minuten later de bezoekers via Van der Venne op gelijke hoogte kwamen greep Ten Hag in. Met Davy Klaassen en Nico Tagliafico werd er meer gif in de ploeg gebracht al bracht dat niet het gewenste resultaat. Nadat de minuten wegtikten op de klok leek Ajax zeer duur puntverlies te gaan oplopen maar kreeg het de helpende hand van Luuk Wouters. De verdediger van RKC maakte een domme overtreding op Antony waardoor Higler niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Dusan Tadic knalde de 3-2 tegen de touwen en bezorgde Ajax alsnog een zeer benauwde overwinning.

Ajax – RKC 3-2 (2-0)

’33 Haller 1-0
’37 Haller 2-0
’50 Kramer 2-1
’57 Van de Venne 2-2
’90 Tadic 3-2 (pen)

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 53.467
Gele kaarten: Martinez, Rensch, Tadfic (Ajax), Anita (RKC)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Devyne Rensch (/70 Nico Tagliafico), Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Daley Blind, Steven Berghuis, Edson Alvarez (/81 Mohammed Kudus), Ryan Gravenberch (/62 Davy Klaassen), Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Opstelling RKC; El Maach, Gaari, Adewoye (/80 Mulder), Van de Buijs, Touba, Wouters, Anita, Van de Venne (/69 Oukili), Bakari (/60 Daneels), Odgaard, Kramer (/80 Kuijpers)

Related posts