Slap Ajax krijgt deksel op de neus in Deventer

Go Ahead Eagles was niet bepaald onder de indruk van het in de Champions League opererende Ajax. Voor de rust kwam Ajax er bijna niet aan te pas en in de tweede helft kon de schade niet meer hersteld worden. Er waren wel wat kansen maar alleen het houtwerk van de goal werd gevonden. 

Doordat Go Ahead wel meer geluk en drive had, wisten de gastheren in de achttiende minuut hun inzet te verzilveren. Iñigo Córdoba schoot de bal via de voet van Daley Blind met een stijlvolle boog buiten het bereik van Onana in het doel (1-0). André Onana moest daarna weer aan de bak en kon de 2-0 maar nét voorkomen door de bal over de lat te tikken. Ajax zette vlak voor de thee eindelijk aan maar het spel van werd er niet beter op. Fouten en misverstanden kwamen vaker voor en Antony en Sébastien Haller lukten het niet om de 1-1 te maken. Het was Go Ahead die scoorde: Ragnar Oratmangoen de bal bij Rommens, die de bal onberispelijk in het dak van het doel knalde (2-0).

Na de rust zou je verwachten dat Ajax met wat peper in de reet de kleedkamer uitkwam maar het spel oogde nog steeds flets. Erik ten Hag had er na een uurtje spelen genoeg van en zette Danilo en Gravenberch binnen de lijnen. Het was Antony die voor dreiging zorgde en Steven Berghuis kopte de 2-1 binnen. Ajax had nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen maar het sprankelende spel wat we kennen was er niet. Goed we hadden het meeste balbezit maar de muur van de Go Ahead verdediging was te sterk. Zelfs de zes minuten toegevoegde tijd was niet genoeg om er minimaal één punt uit te slepen. Laten we zeggen dat er genoeg ruimte voor verbetering is met deze 2-1 nederlaag in Deventer.

Opstelling Go Ahead: Noppert; Martina, Nauber, Kramer, Idzes; Deijl, Rommens, Brouwers, Oratmangoen; Lidberg, Córdoba

Opstelling Ajax: Onana; Rensch (Mazraoui 46′), Schuurs, Martínez, Blind; Álvarez (Gravenberch 59′), Berghuis, Klaassen (Danilo 59′); Antony (Kudus 82′), Haller, Tadić

Scoreverloop:

(18′) Inigo Cordoba 1-0
(45+3′) Philippe Rommens 2-0
(64′) Steven Berghuis 2-1

Gele kaarten: Martina (Go Ahead)

Related posts