Jong Ajax nipt onderuit tegen FC Emmen

Jong Ajax heeft vrijdagavond een onverdiende nederlaag geleden op bezoek bij FC Emmen. Waar de ploeg van John Heitinga de afgelopen weken niet echt kon imponeren speelde het in Emmen een prima wedstrijd en wist het zelfs te imponeren aan de Oude Meerdijk.

In de eerste helft waren Hlynsson  en Regeer de spelers die de score hadden kunnen openen terwijl de thuisploeg het moest hebben van counters. Vlak voor rust schoot Sontje Hansen de 0-1 binnen. FC Emmen besefte dat de ploeg er na rust meer een fysieke strijd van moest maken. Jong Ajax kreeg het moeilijker en zocht de technische Kian Fitz-Jim om onder de druk uit te kunnen voetballen. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Toch bleef Jong Ajax gevaarlijk en was het aan de andere kant doelman Raatsie die Jong Ajax in de wedstrijd hield. Echter kon hij na een aantal fraaie reddingen de 2-1 van  Kharchouch niet voorkomen. Jong Ajax vocht voor wat het waard was. Via Van Gelderen en Enric Llansana waren de Ajacieden nog tweemaal dicht bij de 2-2. De ploeg van Heitinga scoorde niet meer en leed zo een nipte nederlaag tegen titelkandidaat FC Emmen.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Van Gelderen, Llansana, Musampa (76. Vos), Baas; Fitz-Jim, Regeer, Hlynsson; Hansen, Rasmussen, Banel (63. Ünüvar)