Ajax speelt gelijk in Lissabon: 2-2

Ajax heeft woensdagavond in het eerste duel in de strijd om een plek in de kwartfinales van de Champions League gelijkgespeeld in Lissabon. Tegen Benfica werd het woensdagavond na een heerlijke en spannende wedstrijd 2-2.  Dusan Tadic opende de score waarna Haller opnieuw een hoofdrol speelde in het miljoenenbal. Na een eigen doelpunt schoot Haller daarna de 1-2 op het bord. Yaremchuk zorgde uiteindelijk voor de 2-2 eindstand.

Beide ploegen speelden in de openingsfase in een hoog tempo zonder echt gevaarlijk te worden. De Portugezen kwamen goed mee met de ploeg van Erik ten Hag. Na ruim een kwartier spelen was het Ajax dat na de eerste de beste kans op voorsprong kwam via Dusan Tadic. Een voorzet van Noussair Mazraoui belandde bij de Serviër die helemaal vrij de bal fraai in de verre hoek kon schieten. Benfica was niet van slag door de Amsterdamse tegentreffer en kwam acht minuten later met wat geluk op gelijke hoogte. Een voorzet van oud-Ajacied Jan Vertonghen werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Haller, die zijn fout luttele minuten later herstelde met de 1-2.

Op slag van het rustsignaal kwamen ook Haller en Edson Álvarez dicht bij de 1-3. De middenvelder raakte echter de paal, waarna Haller uit de rebound van dichtbij naast schoot. Na de hervatting stond er een ander Benfica op het veld dat duidelijk niet van plan was genoegen te nemen met een nederlaag. Benfica begon steeds verder aan te dringen om de gelijkmaker te forceren. In de 70e minuut was er een grote kans voor Roman Yaremchuk, maar Jurriën Timber bracht nog redding. Even later was het dan toch raak voor de Portugezen. Dit keer lukte het Yaremchuk wel om te scoren: 2-2. Door het gelijkspel heeft Ajax een redelijke uitgangspositie om voor de zesde keer in de clubhistorie de laatste acht van de Champions League te bereiken. De return in de Johan Cruijff Arena is op dinsdag 15 maart en omdat uitdoelpunten niet meer ‘dubbel’ tellen, moet Ajax winnen om door te gaan. Bij iedere gelijke stand wordt na negentig minuten verlengd.

Benfica – Ajax 2-2 (1-2)

’18 Tadic 0-1
’26 Haller 1-1 (ed)
’29 Haller 1-2
’72 Yaremchuk 2-2

Scheidsrechter: Vincic
Toeschouwers: 54.760
Gele kaarten: Nunez, Ramos, Yaremchuk (Benfica), Mazraoui, Berghuis, Antony (Ajax)

Opstelling Benfica: Vlachodimos, Gilberto, (/90Goncalves), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Silva, Taarabt, (/85 Bernardo), Weigl, Everton, (/62 Yaremchuk), Nunez (/90 Ramos)

Opstelling van Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, (/90 Devyne Rensch), Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, (/73 Nico Tagliafico), Edson Álvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, (/73 Davy Klaassen), Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

De basiself

Tadic met de 0-1

Heerlijk!

Weer een hoofdrol

Ten Hag stuurt

Op naar de return

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Harde eierkoppen bij Ajax weer. Volledige controle, 1-2 voor…natuurlijk gaan we als een stel achterlijken weer vol op de aanval. D’r zit toch geen verschil Europees of tegen een PEC Zwolle? Wel nee joh, wij zij Ajax, wij de bal kan de tegenstander niet aanvallen. He een counter, ach we hebben onze controleurs toch, ow kut die staan nog in de 16 van de tegenstander! Zelfde verhaal als destijds tegen Spurs en Chelsea, Blind is als altijd weer de domme lul op het veld die hierin het voortouw neemt. Gravenberch, minstens 3 keer een gevaarlijke tegenaanval ingeleid, al 2 jaar de zwakste schakel. En Kale Bats na afloop weer de aandacht afleiden over gemiste kansen, focus en bla bla, nooit zeggen waar het daadwerkelijk mis ging, lekker weer downplayen tot toevallige incidentjes. Wat zien al die coaches toch in die slome dooie Blind? Tagliafico is 20x beter, maar is de nek omgedraaid door onze boerelul coach. Kale Bats in de eredivisie geloof ik wel, maar Europees valt hij op beslissende momenten weer door de mand. Ajax vloog er uit tegen tegenstanders die niet beter waren (Spurs, Chelsea, Getafe, Roma?) maar door tactisch falen en Hollandse naïviteit van onze overgewaardeerde Kale Bats.

Comments are closed.