Live Benfica – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdagavond de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League en daarin is Benfica de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in haar historie slechts zes duels tegen Benfica en daarvan won Ajax er vier, ging er een wedstrijd verloren en deelden beide ploegen een keer de punten. Benfica schakelde in de groepsfase Barcelona en Dynamo Kiev uit. De Portugezen, waar Jan Vertonghen onder contract staat, eindigden als tweede achter Bayern München. Ajax wist alle groepsduels te winnen. Borussia Dortmund, Besiktas en Sporting CP werden allen geklopt in zowel de heen- als returnduels.

Sloveen Vincic aangesteld als arbiter
De Sloveense arbiter Slavko Vincic is door de UEFA aangesteld om aanstaande woensdag de wedstrijd in goede banen te leiden. Vincic floot Ajax één keer eerder. In augustus 2019 was hij scheidsrechter bij PAOK – Ajax, de heenwedstrijd in het tweeluik voor een plekje in de play-offs van de Champions League. Dat duel eindigde in 2-2 waarna Ajax in Amsterdam met 3-2 won en de play-offs van het miljardenbal wist te bereiken. Het duel in de achtste finale van de UEFA Champions League start woensdag om 21:00 uur.

Vertonghen: ‘Heb zin om de jongens weer te zien en tegen ze te spelen’
Jan Vertonghen staat momenteel onder contract bij Benfica en mag dus opnieuw aantreden tegen zijn oude liefde. De laatste keer dat dat gebeurde bereikte hij de finale van de Champions League. Vertonghen laat tegenover De Telegraaf weten dat die twee wedstrijden nog vers in zijn geheugen liggen met dubbele gevoelens. ‘Die wedstrijden met Spurs tegen Ajax hebben heel veel indruk gemaakt. En niet, omdat ik in Londen een harde klap op mijn hoofd kreeg en we in Amsterdam op miraculeuze wijze alsnog de finale haalden. Ik vond het gewoon heel moeilijk, omdat mijn familieleden, vrienden uit België en Nederland én de vrienden van mijn vrouw allemaal Ajax-fan zijn en een seizoenkaart hebben’.

Vertonghen merkte dat zijn gevoelens niet matchten met zijn ploeggenoten. ‘Dat klopt want waar aan de ene kant vreugde was voelde ik ook de pijn van de uitschakeling van Ajax. Ik kijk uit naar deze wedstrijd, heb zin om de jongens weer te zien en tegen ze te spelen. En natuurlijk zal ik alles geven, maar ik heb opnieuw een dubbel gevoel’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts