Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoeding van 7,8 miljoen

Op 8 juli 2017 werd Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden. Ajax bevestigde later dat de medische zorg van Nouri in de acute fase op het veld niet adequaat is verlopen en heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend. De schadevergoeding die Ajax gaat betalen bedraagt 7.850.000 euro.

‘Het is goed dat er overeenstemming is bereikt, waardoor we dit af kunnen sluiten. We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook. Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de familie dag en nacht met ontzettend veel liefde en aandacht voor Abdelhak zorgt. Als ik bij hem langs ga word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajax-collega’s en dat waarderen wij enorm. De band tussen Ajax en de familie Nouri zal altijd blijven. Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat we hebben besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven’. aldus Edwin van der Sar.

Mohammed Nouri, vader van Abdelhak: ‘Het is goed dat de discussie over aansprakelijkheid en de gevolgen daarvan tot het verleden behoren en we gezamenlijk de blik naar voren kunnen richten. Aankomende zomer is het vijf jaar geleden dat Abdelhak door het noodlot is getroffen. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte’.

Bron: Ajax.nl

Related posts