Ajax ontsnapt door late goal in Tilburg: 0-1

Ajax heeft een hele moeizame generale repetitie afgewerkt voor het eerste duel in de achtste finale van de Champions League met Benfica. Op bezoek bij Willem II kwam de ploeg van Erik ten Hag tot een minimale zege op Willem II: 0-1. Daarmee ontsnapten Ajax aan puntverlies in Tilburg. Bij een gelijkspel had achtervolger PSV zondag het gat met de koploper kunnen terugbrengen tot drie punten. Nu blijft het verschil vijf.

Ajax kon in de eerste 45 minuten in Tilburg niet imponeren. Willem II speelde gedisciplineerd en met het mes tussen de tanden, terwijl de formatie van Fred Grim loerde op de counter. Daarin werd het met name via Ché Nunnely een aantal keer dreigend zonder echt gevaarlijk te worden voor Pasveer.

Een keer gaf Nunnely prima af op Jizz Hornkamp, maar de in de winterstop gekomen spits maaide half langs de bal. Aan de overkant kwamen de gevaarlijke momenten via Antony, maar waar de Braziliaan één keer rakelings naast schoot, verzuimde de rechtsbuiten even eerder een kansrijke vier-tegen-drie uit te spelen en ging voor eigen succes. Jurriën Timber was kort voor de thee nog het dichtstbij, maar de centrale verdediger zag zijn pegel door Timon Wellenreuther onder de lat vandaan worden geslagen.

Na rust drong Ajax aan, maar ontbrak ook het gepul. Zo kon Davy Klaassen de bal van dichtbij niet binnen frommelen en belandde een gezamenlijke inzet van Sébastien Haller en de ingevallen Danilo op de paal. Ook de rebound kon door Noussair Mazraoui niet worden binnen gewerkt, omdat Wessel Dammers in de weg lag. Even daarvoor was ook een goal van Dusan Tadic al afgekeurd, omdat Antony aan het begin van de langlopende aanval buitenspel had gestaan. Twintig seconden daar weer voor was Willem II dicht bij de openingsgoal, toen een knal van Max Svensson net voorlangs vloog.

Het was uiteindelijk Timber die Ajax tien minuten voor tijd de verlossende goal schonk. De verdediger dook bij de tweede paal op om een typische voorzet van Antony bij de tweede paal binnen te werken. Timber moest na die actie geblesseerd van het veld, maar zag vanuit de dug-out hoe zijn ploeggenoten de winst over de streep trokken.

Willem II – Ajax 0-1 (0-0)
81. Jurriën Timber 0-1

Opstelling Willem II
Wellenreuther; Owusu, Jensen, Dammers, Koehn; Saddiki, Oosting, Crowley (67.Roemeratoe); Nunnely (67.Kabangu), Hornkamp, Svensson (79.Bergström)

Opstelling Ajax
Pasveer; Mazraoui, Timber (82.Schuurs), Martínez, Blind; Klaassen (72.Danilo), Álvarez (64.Gravenberch), Berghuis; Antony, Haller, Tadic

Related posts