Ajax trakteert FC Twente op een pak slaag

Ajax heeft FC Twente weer terug op de plaats gezet door met 5-0 te winnen en het verschil met de nummer twee in de competitie is weer vijf punten. Toch leek het niet heel eenvoudig te gaan de eerste 30 minuten. De verdediging van de bezoekers was prima op orde want ondanks druk van Ajax, was er haast geen doorkomen aan. Sterker, een kans voor FC Twente leek de 0-1 in te luiden. Van Wolfswinkel kopte de bal op de lat én de paal maar ging gelukkig niet het doel in.

Maar Ajax bleef het spel verleggen en druk houden. Dusan Tadic was in de 28ste minuut dicht bij de openingstreffer maar doelman Lars Unnerstall keepte een fantastische wedstrijd. De sluitpost van Twente heeft dubbele cijfers weten te voorkomen. Helaas voor hem zat hij in de 31ste minuut mis bij een door Sébastien Haller verlengde hoekschop waardoor Davy Klaassen de bal eenvoudig binnen kon koppen (1-0). Noussair Mazraoui had even later de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de bal niet goed na een fraaie voorzet van Steven Berghuis. Daarna was het Unnerstall die zijn ploeg op de been hield met een redding op een inzet van Antony en vooral Davy Klaassen.

De doelman van Twente ging na rust vrolijk verder met het maken van mooie reddingen, dit keer bij een kopbal van Antony. Maar toen Jurriën Timber vanaf de 20 meter op doel knalde liet de goalie toch even een steek vallen. Hij verwerkte de bal niet goed en Haller profiteerde daarvan en prikte de 2-0 binnen. In de 62ste minuut mocht Dusan Tadic een penalty nemen en de 3-0 moeten maken maar ook hier wist Unnerstall de bal te keren. Het derde doelpunt viel na een goede combinatie tussen Berghuis en de ingevallen Gravenberch. Het was Robin Pröpper die met een eigen doelpunt de 3-0 maakte. Even later gaf Antony een assist op Haller die vervolgens de bal met zijn voet vlak voor de uitkomende Unnerstall wegtikte (4-0). Helemaal mooi werd het voor Haller toen een bal van Nicolas Tagliafico binnen werkte en daarmee een hattrick én daarmee zijn zestiende Eredivisetreffer maakte.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind (80′ Tagliafico); Álvarez, Klaassen (64′ Gravenberch), Berghuis (86′ Kudus); Antony (86′ Danilo), Haller, Tadic

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Troupée, Hilgers (84’Bruns), Propper, Smal; Zerrouki, Bosch (69′ Vlap), Sadilek; Limnios (68′ Misidjan), Van Wolfswinkel (69′ Cleonise), Rots (69′ Cerny)

Gele kaarten: Dusan Tadic (Ajax) Daan Rots (FC Twente)

Scoreverloop:

(31′) Davy Klaassen 1-0
(53′) Sébastien Haller 2-0
(77′) Robin Pröpper e.d. 3-0
(85′) Sébastien Haller 4-0
(88′) Sébastien Haller 5-0

Related posts