Tagliafico telleurgesteld: ‘Ze hebben de redenen verteld. Maar het is jammer’

Nicolás Tagliafico heeft zich in de Argentijnse media duidelijk uitgelaten over zijn afgeketste transfer naar Barcelona. De Catalanen wilden hem in de winterse transferwindow graag overnemen van Ajax, maar Ajax zag niets in de door Barcelona voorgestelde huur contructie en besloot de 29-jarige vleugelverdediger niet te laten gaan. Tagliafico vertelt tegenover de Argentijnse editie van AS  dat het een flinke teleurstelling is dat Ajax hem deze kans heeft onthouden.

Ajax en Barcelona vonden geen akkoord over een transfer van Tagliafico. De Catalanen konden hem door de financiële situatie alleen op huurbasis overnemen en daar zag directeur voetbalzaken Marc Overmars niks in. “Dat heeft me aan de ene kant wel teleurgesteld, ja. Ik zit al vier jaar bij deze club en heb gespeeld met een hoofdblessure, een beschermende bril, op zeventig procent door een enkelblessure. Ze vroegen me toen om met een gezwollen enkel te spelen en dat heb ik gedaan, omdat ik er sta als dat gevraagd wordt. Ook buiten het veld waren er goede kansen, maar ik heb altijd in het belang van de club gedacht. En nu, op het moment dat er een kans komt die ik niet kan weigeren, laten ze me niet gaan. Ik merk dat dit voor teleurstelling zorgt. Ik begrijp dat de situatie niet gemakkelijk is, het was de winterse transferwindow. Dit is voor ons allebei geen goede situatie. Ze begrepen me, ze hebben de redenen verteld. Maar het is jammer. Ik heb het gevoel dat dit een kans was die ik niet kon mislopen. Het was een unieke kans om naar een club als Barcelona te kunnen.”

“Ik heb nu het gevoel dat mijn professionaliteit in mijn nadeel werkt, dat is teleurstellend. Ik train altijd goed, veroorzaak geen problemen en gedraag me iedere dag goed. Dat is mijn mentaliteit en zo zal ik dat altijd blijven doen”, benadrukt Tagliafico. De Argentijnse vleugelverdediger blijft erbij dat het voor hem het beste is om bij Ajax te vertrekken. “Er komt een tijd dat je alles weet van de club, je ploeggenoten en de trainer. Ik zie mijn situatie hier nu niet zo snel veranderen en om die reden wil ik liever ergens anders voor mijn plek vechten. Er kwam een kans om in een nieuwe omgeving op nul te beginnen. De transferdeadline is nu verlopen en de club heeft me niet laten gaan. That’s it.”

“Natuurlijk had hij die wens, maar het is er niet van gekomen”, zo reageerde Ten Hag vrijdag nogmaals tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Heracles Almelo op de afgeketste transfer van Tagliafico. “We moeten ook naar onszelf kijken. We hebben gekeken naar de mogelijkheden, we hebben met Nico meegedacht, maar uiteindelijk moeten we ook naar Ajax kijken. We moeten het belang van Ajax en van de selectie dienen. Nico is een belangrijke kracht in de selectie. We kunnen hem niet zomaar vervangen. Ik heb nog niet met hem gezeten, want hij was afgelopen dagen in Argentinië. Maar dat gaat voor zondag wel gebeuren.”

Related posts