Mix van Ajax1 reserves en Jong Ajax spelers verliest besloten oefenduel van FC Utrecht

Ajax heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel tegen FC Utrecht verloren. De ploeg van Erik ten Hag ging op sportpark De Toekomst met 0-1 onderuit door een doelpunt van Moussa Sylla. Coach Erik ten Hag koos ervoor om enkel reservespelers en spelers van het beloftenelftal te laten spelen. Komend weekend komen beide clubs niet in actie in de Eredivisie door interlandverplichtingen.

In een gelijkopgaande openingsfase miste Danilo een kopkans en wist doelman Charlie Setford zijn doel schoon te houden bij een gevaarlijke mogelijkheid van de bezoekers. Op slag van rust slaagde Utrecht er alsnog in om het duel open te breken, toen Sylla voor de openingstreffer zorgde.

De beginfase van de tweede helft was voor Ajax, zonder dat de club tot uitgespeelde kansen kwam. Ajax mocht zich daarna gelukkig prijzen met doelman Setford, die Ajax enkele keren op de been hield. De pas zeventienjarige Engelsman stond op de juiste plek bij een afstandsschot en stopte in de absolute slotfase een strafschop van Simon Gustafson.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

Opstelling Ajax:
Setford; Regeer, Schuurs, Rensch, Baas (46.Salah-Eddine); Klaassen, Fitz-Jim (62.Hlynsson), Taylor; Rasmussen (62.Martha), Danilo (82.Musampa), Daramy (82.Banel)

Opstelling FC Utrecht:
Oelschlägel; Meissen, St. Jago (46.Huizing, 85.Sanches Fernandes), Janssen, Zagré; Van Overeem, Ramselaar, Van den Berg (68.Van der Kust), Gustafson; Sylla, Balk (80.Maddy).

Related posts