Flinke tegenvaller: Brobbey minstens zes weken uitgeschakeld

Een flinke tegenvaller voor Ajax; Brian Brobbey heeft zondag tijdens de wedstrijd tegen PSV een scheurtje in de binnenband van zijn knie opgelopen. De aanvaller moet nu minstens zes weken revalideren, zo meldt De Telegraaf. Ajax moet het blessurenieuws over Brobbey nog wel bevestigen. Direct na afloop van de wedstrijd dacht Brobbey nog dat de blessure wel mee zou vallen.

Brobbey greep zondag in de eerste helft met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn knie, na een hard duel met PSV-verdediger Armando Obispo. Het werd gelijk duidelijk dat de aanvaller moest worden gewisseld. Desondanks tekende Brobbey al strompelend via een rake kopbal voor de 0-1. De geblesseerde doelpuntenmaker werd gelijk daarna naar de kant gehaald door Ten Hag.

Ajax moet het waarschijnlijk ook nog twee weken stellen zonder Sebastian Haller. De Ivoriaanse spits is voor zijn land actief tijdens de Afrika Cup. Ajax speelt de komende weken voor de competitie thuis tegen Heracles en FC Twente en moet op bezoek bij Willem II. Daarnaast staat de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Vitesse op de agenda en speelt Ajax op 23 februari het Champions League uitduel tegen Benfica. Haller zal dan in ieder geval terug zijn.

Related posts