‘Ajax akkoord met Juventus over Ihattaren: Huren met optie tot koop’

Ajax gaat Mohamed Ihattaren huren met optie tot koop, zo weet de Italiaanse sportjournalist Fabrizio Romano te melden. Ajax heeft daarvoor een volledige overeenkomst bereikt met Juventus. De laatste stap om de overgang te voltooien is het bespreken van enkele laatste persoonlijke voorwaarden van de negentienjarige aanvallende middenvelder. Ihattaren werkt al enkele weken met Gerald Vanenburg aan het verbeteren van zijn conditie en de oud-international zou naar Ajax een positief signaal hebben gegeven.

De Telegraaf twijfelde maandagochtend nog of Ajax zou gaan voor een definitieve transfer of een huurovereenkomst, maar Romano geeft nu dus uitsluitsel. De vraag is nu nog of het gaat om een huurperiode van een half jaar of anderhalf jaar. Ihattaren wacht het moment af tot hij bij Ajax gekeurd kan worden.

Juventus was eerder ‘in hoofdlijnen’ al akkoord met FC Utrecht over een huurperiode. Door ‘financiële issues’ tussen Ihattaren en Juventus kon de huurtransfer naar Utrecht nog niet worden afgerond. Toen de interesse van Ajax doorsijpelde, werd Utrecht in de wacht gezet en Ajax pakt na een positief gesprek tussen Ihattaren en trainer Erik ten Hag nu door.

Ihattaren maakte afgelopen zomer voor bijna twee miljoen euro de overstap van PSV naar Juventus. De middenvelder werd direct tot medio 2022 verhuurd aan Sampdoria, waar hij slechts één keer tot de wedstrijdselectie behoorde. Ineens bleef Ihattaren weg van de trainingen, waarna bekend werd dat hij ‘ongelukkig zou zijn’ in Italië.

Related posts