Brobbey stelt fans gerust: ‘Het is geen kruisband. Morgen even checken, komt goed’

De blessure die Brian Brobbey heeft opgelopen tijdens de wedstrijd tegen PSV lijkt mee te vallen. De spits heeft in ieder geval níét zijn kruisband afgescheurd, zo vertelt hij direct na de gewonnen topper tegen PSV (1-2) voor de camera van ESPN. Brobbey maakte, terwijl hij al geblesseerd was, een kopdoelpunt en moest zich vervolgens met veel pijn laten vervangen. De aanvaller kreeg meteen een ‘indrukwekkende brace’ om zijn knie, zo omschrijft verslaggever Vincent Schildkamp het hulpmiddel om het gewricht. “Het probleem zit aan de binnenkant van mijn knie”, aldus Brobbey.

Brobbey raakte geblesseerd in een hard maar fair duel met Armando Obispo, waarbij beide spelers vol voor een bal gingen. “Ik voelde meteen dat er iets niet goed was. Wat ik voelde? De binnenkant van mijn knie. Ik voelde niks knappen, dat niet. Toen ik eruit ging was het wel heel stijf.” Brobbey kan de supporters van Ajax in ieder geval vast enigszins gerust stellen. “Het is geen kruisband, nee, nee, dat zit wel goed.”

Over twee weken speelt Ajax zijn volgende wedstrijd in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. “Dan moet ik er staan”, aldus Brobbey. “Ik had heel veel pijn toen het doelpunt viel. Daley (Blind, red.) speelde de bal naar Dusan (Tadic, red.), en ik dacht van: nog even gaan. En die bal viel precies goed.” En zo kon Brobbey met zijn laatste krachtinspanning de openingstreffer van het duel maken. Schildkamp had niet gedacht dat de spits nog op tijd bij de bal zou kunnen zijn. “Ik ben nooit te laat, hè, altijd op tijd.”

Kracht voor een ereronde had Brobbey na de felbevochten zege van Ajax niet meer. “Nee, nee, nee, het deed echt heel veel pijn, dus… Morgen even checken, komt goed”, aldus 19-jarige spits, die na slechts 94 minuten sinds zijn rentree bij Ajax al drie keer heeft gescoord. Hij weet aan wie hij dat vooral te danken heeft. “Alweer Dusan, zijn derde assist op mij.”

Related posts