Ajax weer koploper na geweldige maar discutabele treffer tegen PSV

Dankzij een schitterende maar dubieuze goal van Noussair Mazraoui heeft Ajax de topper op bezoek bij PSV gewonnen: 1-2. Ajax neemt daardoor de koppositie over van de Eindhovenaren.

Ajax starte met de vertrouwde opstelling. De basisploeg was dezelfde als die vorige week won op bezoek bij FC Utrecht en dus met Bryan Brobbey in de basis. Waar eerder dit seizoen PSV er in de Johan Cruijff Arena vol opklapte en in de beginfase de baas was, had nu Ajax continu de bal in de openingsminuten. Tot kansen leidde dat echter niet. Een keer leek Noussair Mazraoui Brian Brobbey goed weg te steken, maar de pass was net te scherp. Ook scherp was een vrije trap vanaf de rechterkant van Steven Berghuis. Iedereen miste de bal, waarna Joël Drommel met zijn vingertoppen en hulp van de lat een treffer voorkwam.

Na een halfuur kreeg Ajax een flinke domper te verwerken. Brobbey raakte geblesseerd na een duel met Armando Obispo. In afwachting van zijn wissel drukte de huurling nog wel even zijn stempel op de wedstrijd. Ondanks zijn kwetsuur troefde Brobbey Mauro Junior af na een voorzet van Dusan Tadic en kopte hij de 0-1 binnen. Vijf minuten voor rust dacht PSV op gelijke hoogte te komen na een doorgeschoten hoekschop, maar Pasveer redde op de inzet van Olivier Boscagli van dichtbij.

Na rust zette PSV aan. Eerst kreeg Ritsu Doan al een kans en even later was het wel raak. Na een fout van Jurriën Timber draaide Mario Götze weg bij Edson Alvarez en de Duitser schoot vervolgens de bal laag in de hoek. Ajax reageerde snel met kansen voor Tadic, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis. Vooral Berghuis had de 1-2 op zijn schoen, maar hij raakte de bal met zijn scheen. Toch kon Ajax niet doordrukken en was PSV sporadisch gevaarlijk via Doan.

Een kwartier voor tijd kwam Ajax op voorsprong dankzij een geweldig afstandschot van Mazraoui dat via de binnenkant van de paal binnensloeg. PSV protesteerde omdat de bal in de aanloop naar de goal de zijlijn al eens was gepasseerd. De VAR besliste na lang wikken en wegen dat dat niet met 100 procent zekerheid te zeggen was en dus kwam Ajax voor de tweede keer op voorsprong. Op de counter had Danilo het vervolgens kunnen beslissen, maar Drommel was op zijn post en keerde de inzet van zijn voormalig ploeggenoot.

PSV zette nog wel aan en bracht in de slotfase met Eran Zahavi, Yorbe Vertessen en Bruma nog enkele aanvallende krachten. Echte grote kansen leverde dat niet meer op en dus keert Ajax als koploper terug naar Amsterdam.

Aankomst van de Ajax-bus bij het stadion in Eindhoven

Antony

Brobbey raakt geblesseerd…

…maar dat belet hem niet de 0-1 binnen te koppen

Na de goal is het wel direct einde wedstrijd voor Brobbey

Een fout van Timber leidt de gelijkmaker van PSV in

Mazraoui scoort een fantastische 1-2

En dus kunnen de Ajacieden weer juichen

De VAR kijkt lang naar de beelden of de bal de zijlijn kort daarvoor gepasseerd is

Zij kunnen het niet met 100% zekerheid zeggen en dus staat de goal en is Ajax weer koploper!

Related posts