Inter meldt zich officieel bij Ajax voor Onana: Vandaag medische keuring

André Onana ondergaat deze dinsdag zijn medische keuring bij Internazionale, zo melden L’Équipe en Sky Italia. De doelman kan aansluitend zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract, dat ingaat vanaf de zomer. Volgens Italiaanse media gaat hij jaarlijks drie miljoen euro verdienen in Milaan. Eerder op de dinsdag meldde Fabrizio Romano al dat de Italiaanse topclub officieel contact heeft gezocht met Ajax om de doelman na dit seizoen transfervrij over te nemen. De transferexpert meldde dat Onana het trainingskamp van Kameroen voor de Afrika Cup heeft verlaten om zijn handtekening te zetten.

Het staat Onana vrij om vanaf 1 januari met andere clubs te praten, daar zijn contract bij Ajax komende zomer afloopt. Romano meldde eerder al een persoonlijk akkoord tussen Onana en Inter. Het was enkel nog een kwestie van papierwerk voordat de transfer definitief kon worden gemaakt, zo stelde de journalist. Dat laatste lijkt nu het geval te zijn, daar Inter officieel heeft gecommuniceerd naar Ajax dat het de sluitpost komende zomer transfervrij wil overnemen. In het voorjaar liet directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat de onderhandelingen definitief waren vastgelopen.

Related posts