Jean-Paul de Jong nieuwe trainer Ajax Onder 18

Ajax heeft een nieuwe trainer voor Ajax Onder 18, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. Jean-Paul de Jong volgt de onlangs vertrokken Dave Vos als eindverantwoordelijke van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding. De Jong kwam op 17-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij is een generatiegenoot van onder andere Frank en Ronald de Boer en Richard Witschge. Na twee jaar Ajax vertrok De Jong en via Duitsland kwam hij bij FC Utrecht terecht. Daar speelde hij samen met Erik ten Hag.

De Jong reageert verheugd op zijn aanstelling. ‘De jaren in de jeugdopleiding bij Ajax zijn heel waardevol geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Het is dan ook mooi om nu terug te zijn in de rol van hoofdtrainer bij Ajax O18, om de huidige talenten weer een stap verder richting het eerste elftal te helpen.’

Saïd Ouaali, bij Ajax actief als hoofd jeugdopleiding, is blij dat de vacature weer ingevuld is  en is blij met De Jong. ‘Jean-Paul heeft zelf in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en heeft affiniteit met onze filosofie en werkwijze, dus ik weet zeker dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn aan onze jeugdopleiding.’

De Jong kent tot op heden een nog bescheiden carrière als trainer. Hij begon in de jeugd van FC Utrecht, waarna hij aan de slag ging bij FC Eindhoven. Hierna werd hij onder Ten Hag assistent-trainer bij FC Utrecht, om het hierna zelf over te nemen. In 2018 vertrok hij er echter alweer, om in 2019 aan de slag te gaan bij Roda JC. Daar vertrok hij 26 wedstrijden later ook alweer.

Related posts