Brobbey doorstaat medische keuring en gaat op huurbasis naar Ajax

De transfer van Brian Brobbey naar Ajax bevindt zich in de afrondende fase, weet De Telegraaf. De aanvaller, die op huurbasis wordt overgenomen van RB Leipzig, heeft de medische keuring doorstaan. Brobbey liet zelf al meerdere keren via sociale media doorschemeren in Amsterdam te zijn. Verwacht wordt dat de transfer snel door de clubs wereldkundig wordt gemaakt.

Volgens De Telegraaf zijn beide clubs ‘optimistisch over een positieve afloop’, waardoor Brobbey toestemming heeft gekregen om de medische keurig alvast te doorlopen. Dit zou anders in de vakantie van de aanvaller moeten plaatsvinden. BILD kwam maandag met het nieuws dat Brobbey na afloop van de laatste competitiewedstrijd van RB Leipzig tegen Arminia Bielefeld afscheid had genomen van zijn ploeggenoten, waarmee duidelijk werd dat niets een terugkeer in Amsterdam nog in de weg zou staan.

Brobbey hoopte op een ommekeer bij Leipzig met de trainerswissel, maar komt ook onder de nieuwe trainer Domenico Tedesco amper aan spelen toe. Een terugkeer naar Ajax lag dan ook voor de hand, zo klonk het al langer. De spits wilde graag terug naar Ajax en ook Ajax zag een terugkeer wel zitten. Ajax moet het tussen 9 januari en 6 februari stellen zonder Sébastien Haller, die met Ivoorkust actief zal zijn op de Afrika Cup. Het is onduidelijk of Ajax een optie tot koop heeft bedongen in de huurovereenkomst met Brobbey.

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Deze goser kiest voor het geld elders en komt nu met hangende pootjes terug. Rook maar net aan het eerste en meneer wilde gauw een flinke salarisverhoging en anders ging ie weg, nou opzouten dan. Slecht gedrag belonen heet dit, kijk elders voor een vervanger, d’r zal toch wel iets fatsoenlijk rondlopen? Deze stinkdeal zal vast overgaan tot aankoop en dan heeft het miljoenen gekost omdat Ajax zich als een stel mietjes heeft opgesteld. Onderhandelingspositie van Brobbey moet nu dan nul zijn, heeft geen reet meer te eisen, afdoen eerste drie jaar met een jeugdcontract.

Comments are closed.