Live Ajax – Fortuna Sittard: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat vanavond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma en Fortuna Sittard is vanaf 21:00 uur de tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Fortuna Sittard staat voor de 22ste keer op het programma en daarin wist Ajax 2o keer te winnen, trok Fortuna één keer aan het langste eind en eindigde de wedstrijd tussen beide clubs een keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor Ajax door doelpunten van Klaassen(2x), Tadic, Brobbey en Promes. Fortuna Sittard vinden we momenteel terug op een zestiende plaats met dertien punten uit zeventien wedstrijden. Ajax staat op plek twee en heeft negenendertig punten uit zeventien wedstrijden.

Nagtegaal aangesteld als arbiter
Marc Nagtegaal is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Nagtegaal zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Rogier Honig en Erik Kleinjan, terwijl Clay Ruperti de vierde official is. Rob Dieperink is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Rens Bluemink.

Martinez en Mazraoui niet inzetbaar, Timber vraagteken
Lisandro Martinez en Noussair Mazraoui kunnen het kerstkostuum alvast aantrekken want beide spelers komen vanavond niet in actie. Martinez moest afgelopen zondag tijdens de Klassieker vroegtijdig van het veld met een hamstringblessure. Mazraoui is ook niet fit bevonden. Jurrien Timber zal naar alle waarschijnlijkheid rust krijgen want de verdediger moest zondag het veld verlaten wegens kramp. Nico Tagliafico, Devyne Rensch en Perr Schuurs kunnen hierdoor rekenen op een basisplaats vanavond.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch, Edson Alvarez, Steven Berghuis, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts