Ajax wint saaie Klassieker: 0-2

Ajax heeft zondagmiddag de Klassieker winnend afgesloten maar van enig spektakelstuk was geen moment sprake in de lege Kuip. Via een eigen doelpunt van Senesi pakte Ajax in de eerste helft de voorsprong en een benutte penalty van Tadic was genoeg om de drie punten mee te nemen naar Amsterdam.

Steven Berghuis startte in de basis maar het waren Gravenberch en Linssen die al snel een hoofdrol opeisten door met vervelende overtredingen een gele kaart te pakken. Na iets meer dan een kwartier moest Martinez de wedstrijd staken met een op het oog hamstringblessure en hij werd vervangen door Tagliafico. De Argentijn stond koud in het veld toen hij Linssen liet glippen maar die wist niet te profiteren. Het openingsdoelpunt viel vlak voor rust en kwam op naam van Marcos Senesi, die een eigen goal maakte. De Feyenoord-verdediger wilde de bal bij een lage voorzet terugtikken op keeper Justin Bijlow, maar die rekende daar niet op en zo ging  Ajax de rust in met een voorsprong.

In de tweede helft werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Ajax speelde onder de maat en kwam goed weg toen een handsbal van Perr Schuurs in het strafschopgebied onbestraft bleef. Berghuis werd ondertussen gewisseld voor Davy Klaassen maar veel veranderde dat niet in de kleurloze Klassieker. In de 79e minuut moest invaller Nelson meeverdedigen en hij liet zien dat aanvallers dat beter niet kunnen doen. Een allesbehalve slimme tackle op Devyne Rensch betekende een strafschop. Dusan Tadic schoot de bal achter Bijlow en daarmee was de wedstrijd beslist en pakte Ajax drie punten in een sfeerloze en saaie wedstrijd.

Feyenoord – Ajax 0-2 (0-1)

’44 Senesi 0-1 (ed)
’81 Tadic 0-2 (pen)

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Linssen, Toornstra, Aursnes, Nelson (Feyenoord), Gravenberch, Haller, Antony (Ajax)

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen, (/73 Jahanbakhsh), Geertruida, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, (/69 Dessers), Sinisterra (/46 Nelson)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Jurrien Timber, (/73 Devyne Rensch), Perr Schuurs, Lisandro Martínez, (/19 Nico Tagliafico), Daley Blind, Edson Álvarez, Steven Berghuis, (/60 Davy Klaassen), Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadić

Related posts