Live Ajax – Sporting Portugal: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Sporting Portugal de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De wedstrijd Ajax – Sporting Portugal is de vierde confrontatie tussen beide clubs. In 1988 troffen Ajax en Sporting elkaar in de Europa League. Beide duels werden gewonnen door de ploeg uit Portugal. Dit seizoen rekende Ajax af met de Portugezen en won het de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 1-5, mede door vier treffers van Sebastien Haller. Ajax en Sporting  zijn al zeker van overwintering in het miljoenenbal maar natuurlijk wil Ajax ook de zesde en laatste wedstrijd in de groepsfase winnend afsluiten.

Italiaan Massa aangewezen als arbiter
De Italiaan Davide Massa is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Hij wordt in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door Matteo Passeri en Alessandro Costanzo. Paolo Valeri is de VAR.

Tadic groot vraagteken, Timber krijg rust
Ajax moet het in de laatste groepswedstrijd van de Champions League waarschijnlijk doen zonder Dusan Tadic. Trainer Erik ten Hag zei maandag dat de aanvoerder een groot vraagteken is voor het duel met Sporting Portugal. Tadic liet zich even na de teksten van zijn trainer ook niet op de training zien. De kans lijkt klein dat Ten Hag risico gaat nemen met zijn aanvoerder die al een tijdje kampt met rugklachten. Ajax en Sporting strijden in de lege Johan Cruijff Arena vooral om de eer en de winstpremie van 2,8 miljoen euro. Echter liet Ten Hag ook weten ambitieus te zijn en met zijn ploeg zeker voor een record te willen gaan door ook het zesde groepsduel winnend af te sluiten. Jurrien Timber krijgt rust aangezien hij bij een gele kaart geschorst is voor de volgende wedstrijd. Op de vraag of Andre Onana net als tegen Besiktas het doel zal verdedigen liet Ten Hag nog niks los.

Related posts