Ajax met gemak langs Willem II: 5-0

Ajax heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II eenvoudig weten te winnen. In een lege Johan Cruijff Arena werd het uiteindelijk 5-0 en hield Ajax voor de zevende keer op rij de nul in de Eredivisie en en heeft het een doelsaldo van 48-2 na 15 wedstrijden.

De ploeg van Fred Grim had vooraf laten weten geen angst te hebben voor de Ajacieden maar na twintig minuten moest dat plan toch worden bijgesteld want toen stond er inmiddels 3-0 op het scorebord. Antony opende de score met een zeer fraaie goal. De Braziliaan trok vanaf de rechterflank naar binnen, vond buiten het strafschopgebied de ruimte voor een schot en trof doel in de linkerhoek. Kort daarna werd het 2-0 door Martinez die een voorzet van Tadic prima wist af te ronden. Na 23 minuten scoorde Antony opnieuw en nadat Haller de 4-0 scoorde leek het een zeer zware avond te worden voor Willem II. Echter riep de VAR scheidsrechter Van de Graaf naar de zijlijn en Haller zou buitenspel hebben gestaan waardoor dat doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft speelde Ajax in een iets lager tempo en leek Martinez opnieuw te scoren maar zijn kopbal trof de lat. Na 72 minuten was het toch weer raak en het was Davy Klaassen die de 4-0 wist te scoren. De 5-0 kwam van de invallers. Devyne Rensch gaf goed voor waarna Danilo scoorde. In de blessuretijd had Berghuis nog een levensgrote kans op de 6-0 maar hij faalde voor open doel, en wij houden dat maar op iets slaapgebrek. Al met al verstevigde Ajax de koppositie en kan het zich in alle rust voorbereiden op het treffen met Sporting Portugal van aankomende dinsdag.

Ajax – Willem II 5-0 (3-0)

’15 Antony 1-0
’18 Martinez 2-0
’23 Antony 3-0
’72 Klaassen 4-0
’76 Danilo 5-0

Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Saddiki, Yeboah (Willem II)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, (/61 Devyne Rensch), Jurrien Timber, (/74 Perr Schuurs), Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Antony, (/60 Steven Berghuis), Sebastien Haller, (/74 Danilo), Dusan Tadić (/83 David Neres)

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Owusu, Michelis, Jenssen, Köhn, Saddiki, Saglam, (/66 Meerveld), Roemeratoe, Nunnely, (/65 Schippers), Svensson, (/46 Kabangu), Köhlert (/86 Yeboah),

Related posts