Live Sparta – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax moet zondag vroeg op stap want om 12:15 uur staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Sparta – Ajax staat voor de vijftigste keer op het programma en daar wist Ajax er twintig van te winnen. De laatste vijf seizoenen gingen de drie punten mee naar Amsterdam. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning door een doelpunt van Antony. Na een half uur kreeg Tagliafico de rode kaart waardoor Ajax de wedstrijd grotendeels moest afwerken met tien man. In 2009 wist Sparta voor het laatst Ajax te verslaan op het Kasteel. Het werd 4-0 en na deze wedstrijd stapte Marco van Basten op als trainer van Ajax.

Kamphuis aangesteld als arbiter.
Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Kamphuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Honig en Van de Ven. Vierde official is Blank terwijl Nijhuis zal fungeren als VAR. Sparta – Ajax begint zondag om 12L15 uur.

Ten Hag verwijst reserves weer naar de bank
Erik ten Hag liet afgelopen woensdag tegen Besiktas enkele reservespelers minuten maken maar dat zal tegen Sparta niet weer het geval zijn. Hierdoor keert Remko Pasveer terug onder de lat en keren Jurriën Timber, Daley Blind, Edson Álvarez, Sébastien Haller en Antony terug in de basis. Voor Andre Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Davy Klaassen, Mohamed Daramy en David Neres begint de wedstrijd op het Kasteel dus vanaf de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts