Jong Ajax laat koploper FC Volendam ontsnappen: 4-4

Jong Ajax heeft vrijdagavond koploper FC Volendam een zeer lastige avond bezorgd en de ploeg van trainer Wim Jonk mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen dat het nog met een punt vertrok vanaf sportpark de Toekomst.

Vanaf de eerste minuut lieten beide ploegen zien dat zij tot de meest scorende ploegen in de Keuken Kampioen Divisie behoren. Na zeven minuten opende De Waal de score voor Jong Ajax en nog binnen het kwartier werd het 2-0 door Regeer. De tegengoal van Volendam werd direct beantwoord door de ploeg van Heitinga en het was Rasmussen die voor de 3-1 tekende. Echter was het in de eerste helft nog niet gedaan met de doelpunten want na de 3-2 van Mühren zorgde Taylor met een strafschop vlak voor rust voor de 4-2. In de tweede helft controleerde Jong Ajax de wedstrijd en ook nadat Kaars in de 88ste minuut de 4-3 wist te scoren leek de overwinning een feit. Echter ging het in de 95ste minuut alsnog mis. Het was opnieuw Kaars die met een hard schot Gorter toch nog wist te kloppen. Door de late gelijkmaker verspeelde Jong Ajax de koppositie in de tweede periode, maar kan het zich maandag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC alweer revancheren.

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine, Regeer (80. Douglas), Taylor, Hlynsson (70. Fitz-Jim), Rasmussen (69. Martha), De Waal (80. Warmerdam), Hansen (40. Van Axel Dongen)

Related posts