Live Borussia Dortmund – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdagavond een uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Borussia Dortmund de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
In de historie van de UEFA Champions League zijn Ajax en Dortmund elkaar een paar keer eerder tegengekomen. In 1996 was er een dubbele ontmoeting tussen de Duitse en Nederlandse ploeg. Ajax won beide confrontaties. In Amsterdam werd het 1-0, nadat de Ajacieden in Dortmund al met 0-2 hadden gezegevierd. In 2012 troffen beide ploegen elkaar opnieuw en nadat de uitwedstrijd met 1-0 werd verloren ging het in de thuiswedstrijd mis want Dortmund wist in Amsterdam met 1-4 te winnen. Twee weken geleden troffen beide ploegen elkaar weer en in de Johan Cruijff Arena won Ajax met 4-0.

Michael Oliver aangewezen als arbiter
De Engelsman Michael Oliver is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Oliver zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Stuart Burt en Simon Bennett. Vierde official is Darren England en Stuart Attwell zal fungeren als VAR. Borussia Dortmund – Ajax begint woensdag om 21:00 uur.

Ajax met fitte selectie, Dortmund mist opnieuw basiskrachten
Ajax kan woensdagavond in Dortmund in de sterkste opstelling spelen. Noussair Mazraoui moest de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles laten schieten wegens griep maar is inmiddels volledig hersteld. Bij Borussia Dortmund zijn de zorgen nog niet over. Erling Haaland, Emre Can en Raphael Guerreiro moeten verstek laten gaan maar dat zegt niks volgens Erik ten Hag. ‘Borussia Dortmund is woensdagavond de favoriet, stelde Ten Hag tijdens het persmoment in het voormalige Westfalenstadion. ‘Zij zijn een team met veel goede spelers. Ajax zal extra goed moeten zijn, want Dortmund is op revanche belust. Dat maakt ze extra gevaarlijk. We zullen wederom onze grenzen moeten verleggen. Maar in Europa vindt geen enkele ploeg het leuk om tegen Ajax te spelen. We hebben drie wedstrijden gehad en er komen er nog drie. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts