Pover Ajax leidt kostbaar puntverlies in Almelo: 0-0

Ajax heeft in de Eredivisie duur puntenverlies opgelopen. Vier dagen voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund in Duitsland verslikte de ploeg van trainer Erik ten Hag zich in Heracles. In Almelo werd het 0-0.

Ajax begon met Devyne Rensch als rechtsback aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De verdediger vervangt de zieke Noussair Mazraoui, die ontbrak in de selectie van coach Ten Hag. Ajax speelde slordig, in een veel te laag tempo en het inspelen en aanspelen was ronduit slecht. Eigenlijk haalde geen enkele Ajacied een voldoende, behalve misschien doelman Pasveer. De beste kans was in de eerste helft misschien nog wel voor Heracles via Delano Burgzorg. Althans, die had hij moeten creëren. Hij zag van schuin voor het doel de geheel vrijstaande Rai Vloet over het hoofd. De man die vorige week tegen PEC Zwolle (1-0 nederlaag) een penalty om zeep hielp, moest toezien hoe Burgzorg zelf schoot.

Noah Fadiga zorgde na rust voor het meeste gevaar in Almelo. De vleugelspeler verloor na een goed uur voetbal eerst een-tegen-eenduel met Ajax-goalie Remko Pasveer en verraste de doelman vervolgens bijna met een knap schot. In de 63e minuut had Ajax misschien nog wel een strafschop verdiend na een overtreding op Rensch.

Davy Klaassen kwam nog in de ploeg voor Steven Berghuis. Antony moest het veld ruimen voor een andere Braziliaan, David Neres. Maar ook met de verse krachten in de ploeg kwam Ajax niet meer aan winnen toe. Als was Dusan Tadic nog wel dichtbij. Blaswich kon ternauwernood redden op een kopbal en een vrije trap van de Ajax-aanvoerder. En dus leed Ajax kostbaar puntverlies in Almelo.

Heracles -Ajax 0-0 (0-0)

Opstelling Heracles Almelo
Blaswich; Bakboord (83.Polley), Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata; De La Torre, Vloet, Kiomourtzoglou; Sierhuis (78.Azzaoui), Burgzorg.

Opstelling Ajax
Pasveer; Rensch (78.Schuurs), Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis (63.Klaassen); Tadić, Haller, Antony (71.Neres).

Related posts