Ajax bereikt overeenstemming met gemeente Amsterdam over uitbreiding trainingscomplex

Ajax en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over de uitbreiding van sportpark de Toekomst. Hierbij zal parkeerterrein P2 onderdeel worden van het trainingscomplex. Ajax en de gemeente Amsterdam tekenden een exclusiviteitsovereenkomst waarin is vastgelegd dat het terrein P2, nu nog in gebruik als parkeerterrein, de komende vijf jaar exclusief voor Ajax wordt gereserveerd.

Uiterlijk in 2026 zal P2 op basis van eeuwigdurende afgekochte erfpacht worden uitgegeven aan Ajax. ‘De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden. Het geplande ministadion dat we willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal. Tegelijkertijd werken we aan een plan om de maatschappelijke rol van Ajax specifiek voor Amsterdam Zuidoost vorm te geven waarbij aansluiting wordt gezocht met het Masterplan Zuidoost. Ajax en Amsterdam zijn door deze ontwikkelingen straks nog meer met elkaar verbonden’, aldus algemeen directeur Edwin van der Sar.

Bron; Ajax.nl

Related posts