KNVB ziet toename incidenten rondom stadions en komt met maatregelen

De KNVB gaat maatregelen nemen om incidenten rondom stadions te beperken. Nadat de stadions de afgelopen tijd weer goed gevuld zijn met supporters ziet de bond ook een toename van het aantal incidenten. Na overleg met de clubs, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Supporterscollectief en KNVB is besloten om een aantal maatregelen te nemen om dit tegen te gaan.

Personen worden bij het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen en/of goederen en het dragen van gezichtsbedekking altijd bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Tevens zal de stadionspeaker waarschuwingen uitdelen maar bij geen effect zullen er zwaardere maatregelen volgen. De catering van het betreffende vak zal per direct worden gesloten en de KNVB sluit niet uit dat wedstrijden worden gestaakt en uitpubliek in het vervolg van het lopende seizoen zal worden geweerd. Een stadionverbod vanaf twaalf maanden gaat altijd samen met een geldboete van 450 euro, zo laat de bond weten.

Related posts