Ajax overklast Dortmund en wint met 4-0!

Ajax heeft dinsdagavond zeer goede zaken gedaan in de Champions League want in een volle en sfeervolle Johan Cruijff Arena werd Borussia Dortmund met maar liefst 4-0 verslagen. Door de overwinning gaat Ajax alleen aan kop in groep C met negen punten uit drie wedstrijden. 

Ajax begon weifelend aan de wedstrijd en in de eerste tien minuten was het vooral aftasten want het was zaak om af te rekenen met de ’Duitse Champions League-vloek’. Daarna speelde Ajax alle schroom van zich af en in de elfde minuut kon de bomvolle Johan Cruijff Arena voor het eerste juichen. Een vrije trap van Dusan Tadic belandde via het hoofd van Dortmund-speler Marco Reus zomaar achter zijn eigen doelman en dus kenden de Ajacieden een droomstart. Met fraaie combinaties speelde de ploeg van trainer Erik ten Hag Dortmund weg en het was Daley Blind die na 25 minuten de 2-0 op het bord schoot. Dat Dortmund uiteindelijk de rust wist te halen met een 2-0 achterstand was een klein wonder want Ajax had via Gravenberch en Haller de voorsprong makkelijk uit kunnen breiden.

Vlak na rust leek Haaland de aansluitingstreffer te scoren maar het was Pasveer die dat wist te voorkomen, want met een goede reactie tikte hij de bal op de lat. In de 57ste minuut ontplofte de Arena want het was Antony die net buiten de zestien de bal loepzuiver in de verre hoek wist te mikken. Ajax was heer en meester en overklaste de Duitse tegenstander volledig. Sebastien Haller kon natuurlijk jiet achterblijven en uit een voorzet van Blind kopte Haller de 4-0 binnen en was het leed voor Dortmund compleet. Door de klinkende overwinning gaat Ajax met de volle negen punten uit drie wedstrijden soeverein aan kop in groep C. Als Ajax over twee weken ook de uitwedstrijd tegen Dortmund wint, is het zeker dat ze na drie jaar weer in de knock-outfase van de Champions League staan. Ajax speelt daarna ook nog uit tegen Besiktas en thuis tegen Sporting CP.

Ajax – Borussia Dortmund 4-0 (2-0)

’11 Reus 1-0 (ed)
’25 Blind 2-0
’57 Antony 3-0
’72 Haller 4-0

Scheidsrechter: Manzano (Esp)
Toeschouwers: 54.029
Gele kaarten: Alvarez, Timber (Ajax), Witsel (Dortmund)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui (/83. Devyne Rensch), Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis (/69. Davy Klaassen), Edson Álvarez, Antony (/76. David Neres), Sebastien Haller (/83. Mohamed Daramy), Dusan Tadic.

Opstelling Borussia Dortmund: Kobel, Meunir (/79 Wolf), Akanji, Hummels, (/79 Pongracic), Schulz, (/46 Can), Bellingham, Witsel, Brandt, (/88 Knauff, Reus, Haaland, Malen, (/53 T Hazard)


De basiself

Wat een geweldige sfeer!!

Heerlijke foto’s

Hij was er wel maar ook weer niet

Antony na de 3-0!

Duidelijke cijfers!!

Related posts