Ajax kent weinig moeite met SC Heerenveen: 0-2

Ajax heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen met 0-2 gewonnen. Sebastien Haller scoorde in de eerste helft de openingstreffer waarna David Neres in de tweede helft de voorsprong wist te verdubbelen. Met de overwinning kan de ploeg van Ten Hag zonder zorgen gaan toewerken naar het volgende duel. De landskampioen krijgt dinsdag in de Johan Cruijff Arena Borussia Dortmund op bezoek.

Ajax kwam voortvarend uit de startblokken en de thuisploeg had weinig te vertellen. De ploeg van Ten Hag trad in Heerenveen aan zonder Antony, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez die wegens interlandverplichtingen niet op tijd aanwezig konden zijn. Ajax kwam in de 24e minuut op een voorsprong. Daley Blind bediende de diepgaande Dusan Tadic, die had één balcontract nodig om Haller te vinden, waarna de Fransman de bal simpel in het net achter Heerenveen-doelman Xavier Mous schoof. In het vervolg van de wedstrijd had Ajax uit kunnen lopen naar een hogere score maar dat gebeurde ondanks het fel druk zetten en snelle balveroveringen niet. In de tweede helft leek de thuisploeg meer grip te krijgen op de wedstrijd en Ajax leek het even kwijt. Sven van Beek kreeg twee grote kansen op de 1-1 maar aangezien hij meer een neusje heeft om zijn eigen doelman te verschalken bleef de 0-1 op het bord staan. Uiteindelijk besliste invaller Neres de wedstrijd. De Braziliaan, in het veld gekomen voor Steven Berghuis, kopte een kwartier voor tijd raak. Met de overwinning blijft Ajax koploper en kan het gaan toewerken naar de wedstrijd van dinsdag als Borussia Dortmund op bezoek komt.

SC Heerenveen – Ajax 0-2 (0-1)

’24 Haller 0-1
’75 Neres 0-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 25,133
Gele kaarten: Madsen, Kaib, Van Ewijk, Van Beek (Heerenveen)

Opstelling SC Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib, Madsen (/80 Kongolo), Halilovic, J Veerman, Musaba, H Veerman (/80 De Jong), Van der Heijde (/61 Nygren)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui (/75 Devyne Rensch), Jurrien Timber, Perr Schuurs, Daley Blind, Ryan Gravenberch (/86 Kenneth Taylor), Davy Klaassen, Mohammed Kudus (/63 Lisandro Martinez), Steven Berghuis (/63 David Neres), Sebastien Haller, Dusan Tadic (/Mohamed Daramy)

 

Related posts