Adrie Koster keert terug bij Ajax als adviseur van de RvC

Adrie Koster gaat bij Ajax aan de slag als adviseur van de Raad van Commissarissen (RvC), zo laat de club vrijdagmiddag weten in een persbericht. De oud-trainer van Ajax vult daarmee de vacant geworden positie van Danny Blind in, die door zijn werkzaamheden als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal een stap terug heeft moeten doen. Blind zal bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders dan ook niet herbenoemd worden. De aanstelling van Koster is van tijdelijke aard. Wij zijn voornemens om Danny, zodra hij volgend jaar zijn taak bij de KNVB heeft afgerond, weer voor te dragen als commissaris”, aldus president-commissaris Leen Meijaard. 

Koster zal zich bij Ajax met name gaan bezighouden met de adviezen op het gebied van voetbaltechnische zaken, zo laat Ajax weten. Zijn nieuwe functie betekent voor Koster een terugkeer bij de club waar hij tussen 2007 en 2009 als trainer werkzaam was. De oud-international had zowel de verantwoordelijkheid over de A-selectie als Jong Ajax. Meest recentelijk stond hij aan het roer bij Willem II, waar hij in januari van dit jaar werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Zeljko Petrovic nam het stokje vervolgens over en stelde handhaving in de Eredivisie veilig.

Related posts