Ajax lijdt tegen FC Utrecht eerste nederlaag: 0-1

Ajax heeft zich zondagmiddag verslikt in FC Utrecht want de gasten uit de Domstad wisten uiteindelijk met 0-1 te winnen in de Johan Cruijff Arena. Het spel van Ajax was met name in de eerste helft ver onder niveau. In de tweede helft paste Ten Hag vijf wissels toe maar het was oud-Ajacied Warmerdam die het winnende doelpunt wist te scoren.

Erik ten Hag koos er zondagmiddag voor om Daley Blind en Antony vanaf de bank te laten starten waardoor Nico Tagliafico en David Neres aan de aftrap begonnen. De gasten uit Utrecht wisten het Ajax behoorlijk lastig te maken maar ook het spel van de Ajacieden was in de eerste helft onder niveau. Al na tien minuten spelen had Ajax op voorsprong moeten komen. Sébastien Haller schoot een strakke voorzet van Dusan Tadic van dichtbij echter hard over het doel. Ook Berghuis was voor rust dicht bij de openingsgoal maar die viel uiteindelijk niet. In de tweede helft wist doelman Paes zijn club op de been te houden want de doelman redde tot drie keer toe op twee pogingen van Haller en een inzet van Tadic. Ajax was na rust sterker, maar ging slordig met de kansen om, waardoor Utrecht mocht blijven hopen. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Oud-Ajacied Django Warmerdam deed zijn oude club op aangeven van Quinten Timber pijn. Met aankoop Mohamed Daramy en Danilo als laatste twee invallers hoopte Ten Hag in de slotfase nog iets af te dwingen, maar Ajax ging er niet veel beter van voetballen. De thuisploeg speelde slordig en kwam in de slotminuten op wat hectische momenten in het strafschopgebied na niet meer in de buurt van een treffer, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

Ajax – FC Utrecht 0-1 (0-0)

’77 Warmerdam 0-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 52.350
Gele kaarten: Gravenberch (Ajax), Van de Maarel, Maher, Timber (FC Utrecht)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, (/80 Danilo), Nico Tagliafico, (/58 Daley Blind), Edson Álvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, (/57 Davy Klaassen), David Neres, (/57 Antony), Sebastien Haller, (/73 Daramy), Dusan Tadić

Opstelling FC Utrecht: Paes, Van de Maarel, Van der Hoorn, Janssen, (/80 Ter Avest), Warmerdam, Maher, Ramselaar, Van Overeem, Sylla, (/61 Timber), Douvikas, Van der Streek (/61 Mahi)

 

Related posts

2 Comments

  1. De Nees

    Wat een gemak zucht weer. Typisch Ajax na een goede reeks zo te beginnen, “het gaat zo makkelijk dus volgende keer is het niet anders, op halve kracht jongens, dit wordt weer een nulletje of wat”. We hebben echt een nieuwe spits nodig, binnen Ajax weten ze dat Haller een gigantische miskoop is, maar hij is te duur om niet te spelen.

  2. Slingertje.

    Wat begon Ajax waardeloos aan de wedstrijd terwijl je weet dat fc Utrecht er vol op zal gaan klappen.

Comments are closed.