Ten Hag enthousiast maar waarschuwt ook: ‘Meer scherpte nodig’

Erik ten Hag was na afloop van de met 2-0 gewonnen Champions League wedstrijd tegen Besiktas enthousiast over zijn elftal en de supporters. ‘Het is natuurlijk geweldig. De spelers en wij als heel Ajax hebben dit zo gemist. De fans hebben dit ook moeten laten en nu kunnen we weer samen zijn. De wisselwerking was fantastisch. Wij hebben vanaf het begin de wedstrijd gedicteerd en het publiek heeft het gewaardeerd. Ze hebben vanaf de eerste tot aan de laatste minuut achter ons gestaan. Dat is een geweldig gevoel’, aldus Ten Hag na afloop tegenover AjaxLife.

‘De eerste helft was uitstekend. Met de bal op de paal aan het begin kwam je goed weg, maar daarna hebben we de wedstrijd totaal naar onze hand gezet. We hebben goed positiespel gespeeld, kansen bij elkaar gespeeld en twee keer gescoord. Het hadden er even goed drie of vier kunnen zijn en in de Champions League is dat heel erg goed.’

Ten Hag waakt voor te veel optimisme. ‘We kwamen bijvoorbeeld bij die afgekeurde treffer van Besiktas goed weg, want dat zijn momenten waardoor een wedstrijd kan kantelen. Of het een overtreding was op Jurriën Timber? Dat kon ik niet goed zien, maar we werden in die situatie wel heel makkelijk afgetroefd. Daar zie je onze jeugdigheid, maar tegen Dortmund kan ik je op een briefje geven dat het fout gaat. We gaan twee keer tegen Dortmund spelen. Dan zullen we nog een stuk beter voor de dag moeten komen, want ik denk dat het de sterkste tegenstander is. We zijn niet bij voorbaat kansloos, zeker niet zelfs. Als we de progressie kunnen volhouden, dan kunnen wij in één of beide wedstrijden een resultaat meenemen.’

Ten Hag rekent zich dan ook nog lang niet rijk. ‘Ik heb er vertrouwen in dat we nu wel overwinteren in de Champions League, maar dan moet er tegen Dortmund wel een tandje bij. Dan is het mogelijk. Dit is een ander level dan we gewend zijn en zeker tegen de sterkste tegenstander, Borussia Dortmund, zal er een stapje bij moeten om resultaat te halen. Lukt dat in twee wedstrijden niet, dan moeten we maar zien hoe het er in de groep voorstaat. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat we kunnen overwinteren. En laat duidelijk zijn dat we daarvoor gaan en dat het met deze ploeg mogelijk moet zijn.’

Related posts

1 Comment

  1. Slingertje.

    Er moet zeker meer scherpte komen van die Haaland straft die fouten wel af die Ajax maakt achterin.
    Voorin moet ook meer een killersmentaliteit komen om te scoren in de CL.
    Maar voorlopig staan we mooi aan kop in de groep dus laat BvB Dortmund maar komen.

Comments are closed.