Live Ajax – Besiktas: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Besiktas de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax trof het Turkse Besiktas vier keer eerder in Europees verband en alle vier de wedstrijden werden door Ajax gewonnen. In het seizoen 66/67 werd er gespeeld in de toenmalige Europa Cup 1 en Ajax won met 2-0 en 1-2. In het seizoen 93/94 was Besiktas de tegenstander in de Europa Cup 2 en ook daarin was Ajax met 2-1 en 0-4 te sterk voor de Turkse club.

Fransman Bastien aangesteld als arbiter
Benoît Bastien is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. De Fransman wordt bijgestaan door zijn landgenoten Hicham Zakrani en Aurélien Berthomieu en Delajod Willy zal fungeren als VAR. Ajax – Besiktas begint dinsdagavond om 18:45 uur.

Besiktas zwaar gehavend naar Amsterdam
Besiktas-trainer Sergen Yalçin heeft een flinke puzzel op te lossen. Het lijstje met namen dat de coach mist, is namelijk niet mis. Welinton Souza, Domagoj Vida en Atiba Hutchinson ontbreken, evanals Mehmet Topal, Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Kevin N’Koudou, Alex Teixeira, Cyle Larin en Javier Montero. Tot overmaat van ramp kwam daar deze week nog een naam bij: die van superster Miralem Pjanic, die wordt gehuurd van FC Barcelona. Ook hij is niet fit.

Klaassen kan rentree maken, Stekelenburg ontbreekt
Trainer Erik ten Hag heeft op de persconferentie laten weten dat Davy Klaassen goed hersteld is van zijn blessure en dinsdagavond kan spelen. Of dat ook het geval is blijft de vraag want dan zou Steven Berghuis starten vanaf de bank. ‘Er zullen keuzes gemaakt moeten worden en daar ben ik vrij goed in. Ik kies het team waarmee ik de meeste kans denk te hebben om te winnen’. Daarnaast spelen Devyne Rensch en Danilo maandagavond mee bij Jong Ajax. Het is niet duidelijk of de twee morgen bij de wedstrijdselectie zitten voor de wedstrijd tegen Besiktas.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts