Ajax wint eenvoudig van FC Groningen: 3-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Waar concurrent PSV onderuit ging bij Willem II, dwong de ploeg van coach Erik ten Hag FC Groningen overtuigend op de knieën: 3-0. Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal gevaarlijk maar de bezoekers uit Groningen hielden het lang vol. Diep in de eerste helft scoorde Ajax de openingstreffer, toen Álvarez een voorzet vanaf rechts van Berghuis tegendraads het doel in kopte: 1-0. In de tweede helft maakte Antony er 2-0 van.  De Braziliaan dribbelde van rechts naar binnen en stuurde de bal naar de verre hoek. Noussair Mazraoui maakte er in de slotfase nog 3-0 van. Illustrerend voor de verhoudingen was dat FC Groningen slechts één keer op doel schoot. Ajax deed dat negen keer. Door de zege op FC Groningen verstevigt Ajax de koppositie in de Eredivisie. De Ajacieden hebben na zeven duels al negentien punten, drie meer dan nummer twee Willem II. De Tilburgers wonnen eerder op de dag knap van PSV (2-1), dat met vijftien punten de derde plaats bezet. De cijfers van Ajax in de vaderlandse competitie zijn indrukwekkend. Door de eerdere overwinningen op NEC (5-0), Vitesse (5-0), PEC Zwolle (0-2), Cambuur (9-0) en Fortuna Sittard (5-0) is het doelsaldo nu dertig doelpunten voor en slechts één tegen. Natuurlijk was onze fotograaf Jacques weer aanwezig voor enkele fraaie foto’s.

Ajax – FC Groningen 3-0 (1-0)

’40 Alvarez 1-0
’57 Antony 2-0
’81 Mazraoui 3-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers; 53,148
Gele kaarten: Suslov (FC Groningen)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind (83. Nico Tagliafico), Edson Álvarez, Steven Berghuis (76. Davy Klaassen), Ryan Gravenberch (76. Mohammed Kudus), Antony (63. David Neres), Sebastien Haller (63. Mohamed Daramy), Dusan Tadic

Opstelling FC Groningen; Leeuwenburgh, El Hankouri, Dammers, Kasanwirjo, Sverko (Irandust/83), Kalley (Meijer/65), Dankerlui, Suslov, Abraham (Joosten/58), Ngonge (De Leeuw/58), Larsen (Postema/58)

Related posts