Ajax in besloten oefenduel onderuit tegen AZ

Ajax heeft donderdagmiddag op het trainingsveld van AZ in een oefenwedstrijd met 2-1 verloren van de club uit Alkmaar. Het enige doelpunt van Ajax werd gemaakt door Donny Warmerdam. Voor AZ scoorden Fredrik Midtsjö en Mohamed Taabouni. Alle treffers vielen overigens pas in de tweede helft. Ajax trad in de vriendschappelijke ontmoeting van donderdag aan zonder onder meer de Oranje-internationals Jurriën Timber, Daley Blind, Devyne Rensch, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis. Er waren wel basisplaatsen bij Ajax voor onder meer Perr Schuurs, Zakaria Labyad, David Neres en Anton.

Antony had een groot aandeel in de openingstreffer van Ajax in de 65ste minuut. De Braziliaan dook op aan de linkerkant, bediende Warmerdam en zag hoe zijn ploeggenoot de 0-1 aantekende. Tien minuten later slalomde Midtsjö door de Ajax-verdediging, om Remko Pasveer vervolgens te verslaan met een puntertje. Taabouni was de matchwinner toen hij oog in oog met Pasveer beheerst wist af te ronden.

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (46. Taabouni), Letschert (65. Peer Koopmeiners), Beukema, Martins Indi, Wijndal (46. Sugawara); Midtsjö, De Wit (65. Sedlacek), Clasie; Reijnders, Oosting.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (74. Van Gelderen), Schuurs, Musampa, Douglas (84. Dirksen; De Waal (84. Van der Sloot), Warmerdam, Labyad; Antony (74. Giovanni), Danilo, Neres.

Related posts