Volgend seizoen ook weer mogelijkheid voor fysieke seizoenkaart

Ajax introduceerde deze zomer de wedstrijdkaarten virtueel via de Ajax-app. Na wat opstartproblemen lijkt het systeem nu soepel te lopen. Niet voor iedereen is deze online variant echter een uitkomst. Er zijn Ajacieden die niet handig zijn met een smartphone en er zijn nog best wat mensen die niet zo’n telefoon hebben. Een aantal supporters vindt een fysieke kaart veel prettiger en een ander deel van de aanhang verzamelt de kaart(en) al jarenlang. De club komt na dit seizoen dan ook met alternatieven, zo meldt AjaxLife

Covid-19 zorgde dat de club versneld overging naar het gebruik van de Ajax-app. “De huidige coronamaatregelen zorgen ervoor dat Ajax nu met de app werkt, zodat we weten wie er binnen is. Dit is een vereiste om publiek te mogen ontvangen,” aldus een woordvoerder.

“We kennen het verzoek van fans voor een fysieke seizoenkaart. In overleg met de supporters willen we de mogelijkheid bieden voor zo’n kaart. Dat zal dit seizoen niet meer zijn, maar voor volgend seizoen wil Ajax deze optie gaan aanbieden. Hoe en wat precies is nog iets wat Ajax in samenspraak met supporters en de technische leverancier van het ticketing-systeem aan het onderzoeken en afstemmen is.”

Grrot voordeel van het gerbuik van de app is dat je de kaarten kunt doorsturen naar een andere Ajacied zijn Mijn Ajax-account. Zo heeft Ajax straks ook de mogelijkheid de Ajax kaartenmarkt weer nieuw leven in te blazen: het via Ajax verkopen van je kaartje als je een keer niet kunt. “Daarom gelooft Ajax dat de app de toekomst is op gebied van ticketing”, zo besluit de woordvoerder.

Related posts