Swingend Ajax legt Vitesse over de knie: 5-0

Ajax heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 5-0 gewonnen en daarmee herstelde de ploeg zich na het slechte optreden van vorige week in Enschede. De ploeg uit Arnhem werd volledig onder de voet gelopen en mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het niet met een nog grotere nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

Al in de vijfde minuut was het Ajax dat de score opende. Antony, die deze keer de voorkeur had gekregen boven Steven Berghuis, scoorde op aangeven van Noussair Mazraoui die de kleine Braziliaan met een bekeken hakbal op scherp zette. Na een half uur spelen was het opnieuw raak en ditmaal was het Edson Alvarez die met een kopbal de 2-0 scoorde. Even leek het dat Alvarez buitenspel zou hebben gestaan maar nadat de VAR de beelden had bestudeerd bleek dat Alvarez de bal via Bazoer ontving en er dus geen sprake kon zijn van buitenspel. Nog voor rust besliste Ajax de wedstrijd. Alvarez knalde de bal hard op de lat waarna in de rebound Ryan Gravenberch de bal met een boog in het doel zag verdwijnen.

In de tweede helft bleef het eenrichtingverkeer, Ajax domineerde en tilde de stand na een uur spelen naar 4-0. Een schot van Haller werd door Hajek van richting veranderd en de 4-0 was een feit. In de 5-0 van Ajax had Lisandro Martínez een belangrijk aandeel. De mee opgekomen verdediger won een kopduel, waarna de bal bij Davy Klaassen terechtkwam. Klaassen tikte de bal vervolgens in de korte hoek langs Schubert. In de slotfase waren er bij Ajax invalbeurten voor onder anderen Berghuis en David Neres, die mogelijk de komende dagen nog vertrekt. Martínez en Haller (kopballen) en Tadic waren nog het dichtst bij een zesde treffer maar die viel uiteindelijk niet.

Ajax – Vitesse 5-0 (3-0)

‘5 Antony 1-0
’31 Alvarez 2-0
’43 Gravenberch 3-0
’60 Hajek 4-0 (ed)
’67 Klaassen 5-0

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Bazoer, Oroz (Vitesse)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, (/68 Devyne Rensch), Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, (/68 Nico Tagliafico), Ryan Gravenberch, Edson Álvarez, (/84 Perr Schuurs), Davy Klaassen, (/75 Steven Berghuis), Antony, (/75 David Neres), Sebastien Haller, Dusan Tadic

Opstelling Vitesse: Schubert; Oroz, Hajek, Bazoer, (/46 Gong), Manhoef, Bero, Gboho, (/46 Vroegh), Tronstad, Wittek, Frederiksen (/46 Buitink), Openda (/69 Cornelisse)

Related posts