Ten Hag en Blind zien kansen na loting Champions League maar waken voor onderschatting

Erik ten Hag en Daley Blind hebben donderdagavond gereageerd op de loting voor de groepsfase van de Champions League. Ajax werd in Istanbul gekoppeld aan Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas. Ten Hag zegt dat Ajax ‘zes goede dagen’ moet hebben om kans te maken op de volgende ronde en rekent zich niet rijk. Blind ziet een groep ‘waarin Ajax kansen heeft’.

Ook Ten Hag ziet kansen voor Ajax in een groep met wat hij mooie en aansprekende tegenstanders noemt, zo verteld hij in gesprek met Ajax TV. ‘Het is vooraf niet onmogelijk in deze poule maar ja we zullen zes hele goede dagen moeten hebben, want het is wel een hele sterke poule’, aldus Ten Hag die Borussia Dortmund als de favoriet ziet. “Ik ken de ploeg redelijk goed: ze hebben veel snelheid voorin, zijn gevaarlijk op de counter en technisch heel vaardig”, wordt de trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad

Hij waarschuwt ook voor Sporting Portugal, gezien Nederlandse ploegen het historisch lastig hebben met Portugezen. ‘Daarentegen hebben wij Benfica twee jaar geleden wel uitgeschakeld, dus we weten hoe we dat moeten aanpakken’, zo verwijst Ten Hag terug naar de groepsfase van het succesvolle Champions League-seizoen 2018/19. “Ik dat dat wij en Sporting gelijkwaardig zijn. Besiktas kan ik nog niet goed inschatten. Het kan de ‘dark horse’ in deze groep zijn”, aldus Ten Hag.

Of overwinteren in de Champions League nu moet? ‘Wij moeten altijd. Wij leggen ons dat zelf op. In november en december moet je je topniveau halen. Iedereen. Dan moet er een ploeg staan die beter op elkaar is ingespeeld dan op dit moment en dan moet je het geluk ook gaan afdwingen.’

“Het had allemaal zwaarder gekund, maar ook deze tegenstanders zitten niet voor niks in de Champions League”, aldus Daley Blind. “Ze hebben allemaal kwaliteit. Wij hebben alleen een kans als we op ons allerbest zijn. Het is geen feestpoule.” De verdediger had het mooi gevonden als Ajax tegen een ‘absolute topclub’, zoals ‘het Paris Saint-Germain van Lionel Messi’. “Dat zijn eigenlijk de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden. En hoe moeilijk dat soort teams ook te bespelen zijn, als Ajax maak je altijd een kans.”

“Maar Dortmund is ook een absolute topclub”, aldus Blind. “Bij de wedstrijd van PSV in de play-offs tegen Benfica hebben we kunnen zien waartoe Portugese elftallen in staat zijn, maar van Sporting weet ik niet zo veel. Bij Besiktas in Turkije zal het ongetwijfeld een heksenketel worden.”

Related posts