Wie is Mohamed Daramy? Lerby en Tobiasen geven toelichting

Erik ten Hag heeft met Mohamed Daramy de door hem zo vurig gewenste aanvallende versterking binnen. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Ajax voor Daramy zou gaan: Marc Overmars had zijn pijlen gericht op Kamaldeen Sulemana, die eveneens in Denemarken speelt de Deense competitie naam had gemaakt.Wie is die Mohamed Daramy eigenlijk? Wie is die speler waar Ajax zo’n slordige 13 miljoen euro voor betaald?

Daramy werd op 7 januari 2002 geboren in het Deense Hvidovre en is dus slechts 19 jaar oud. In de jeugd speelde hij tot zijn 14e bij het lokale Hvidovre waarhij in 2016 door FC Kopenhagen werd weggeplukt. Na enkele jeugdelftallen te hebben doorlopen maakte hij op 17 jarige leeftijd in het seizoen 2018/2019 zijn debuut in de Deense competitie.

Oud-Ajacied Ole Tobiasen kent Daramy. ,,Hij is namelijk het grootste talent van Denemarken”, aldus Tobiasen tegenover het Algemeen Dagblad, Tobiasen noemt Daramy in één adem met Mohammed Kudus. ,,Kudus was voor zijn vertrek naar Ajax ook het grootste talent hier. Wat ze gemeen hebben, is dat het goede persoonlijkheden zijn. Het verschil is dat Daramy een Deen is.” Wat dat zegt? Tobiasen lacht: ,,Nou, dat Daramy voor Denemarken uitkomt en dat we daarom nog meer hopen dat hij zich heel goed gaat ontwikkelen bij Ajax.”

Erik ten Hag zocht een explosieve aanvaller in zijn frontlinie. ,,Als we zo’n speler kunnen toevoegen, wordt onze selectie vele malen sterker. Dan heb je gewoon meer kansen op succes. Als je wil overwinteren in de Champions League, moet zo’n speler er eigenlijk wel bij”, aldus ten Hag. ,,Nou, aan snelheid zal het niet ontbreken”, aldus Sören Lerby eveneens tegenover het AD. ,,Daramy is pijlsnel. Hij is alleen wel nog hartstikke jong. Of hij gaat slagen moet natuurlijk altijd blijken, maar ik snap wel dat Ajax bij hem is uitgekomen.” Tobiasen sluit zich daarbij aan. ,,Hij is een creatieve buitenspeler. Jong en talentvol, maar je hoort ook goede berichten over dat hij hard wil werken.” Zo toont Daramy zich in defensief opzicht steeds betrouwbaarder bij Kopenhagen.

Of Daramy zijn transferzsom waard is? Hij had nog een contract voor twee seizoen en in Kopenhagen en er was concurrentie van voornamelijk, naar verluidt, Club Brugge. Club Brugge wilde twaalf miljoen euro betalen voor Daramy Overmars greep eerder mis bij Sulemana en kon het zich niet veroorloven om helemaal geen aanvaller te presenteren. Ajax had Daramy twee maanden geleden voor een miljoen of acht op kunnen halen zo schijnt, nu moest er vijf miljoen bij.

Overigens wilden Ajax en Kopenhagen de bevestiging pas deze week naar buiten brengen, maar beide clubs moesten schakelen nadat het nieuws via het Deense BT Sport uitlekte. Dat was niet de bedoeling. Beide clubs zijn beursgenoteerd.

Related posts