Jong Ajax boekt eerste overwinning na 2-3 zege op FC Den Bosch

Jong Ajax is het seizoen slecht begonnen en met nul punten uit twee wedstrijden moest het vrijdagavond afreizen naar Den Bosch, waar de plaatselijke FC de eerste twee wedstrijden wel had gewonnen. Na een vroege achterstand wisten de Ajacieden de wedstrijd toch naar hun hand te zetten en werd er uiteindelijk een 2-3 overwinning geboekt.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch want al na één minuut stond de ploeg van Heitinga op achterstand. Kuijpers wist de score te openen nadat hij twee Ajacieden wist te verschalken en doelman Setford kansloos liet. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Jong Ajax meer grip en het was Max de Waal die de gelijkmaker op het bord schoot in Den Bosch. Vlak na rust was het opnieuw De Waal die zich wist te onderscheiden en hij schoot Jong Ajax op voorsprong. Daarna had Kuijpers de kans op zijn tweede doelpunt van de avond maar Warmerdam bracht redding op de doellijn. Aan de andere kant was het echter opnieuw raak en het was Naci Ünüvar die de 1-3 wist te scoren. Kuijpers maakte in de 95e minuut zijn tweede van de avond, maar het was al met al te laat om de overwinning van Jong Ajax nog in gevaar te brengen.

Opstelling Jong Ajax: Setford, Van Gelderen (83. Van der Sloot), Warmerdam, Hillen, Baas, Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson (78. Jah), Martha (83. Hansen), De Waal, Rasmussen (68. Ünüvar)

Related posts